Portioner:
12
Tilberedelsestid:
2 t + 1/2t dagen før
Sværhedsgrad:
Svær
Køkken:
Sødt – kage
Introduktion
Om cannelé
Af: Mette Ravn
Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk.
Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så din chance for succes er stor – men det er en svær kage, så giv ikke op, hvis du ikke lykkes førte gang (OK, jeg indrømmer det – tog mig tre forsøg, før jeg var tilfreds)
Dejen skal helst laves to dage i forvejen og kan holde sig mindst fire dage i køleskab.

Ingredienser
- 500 g sødmælk
- 50 g smør
- 200 g flormelis
- 100 g mel
- 100 g æg
- 40 g æggeblomme
- 20-30 g mørk rom
- 1-2 vaniljestang fra ile de la Réunion
- bivoks til at smøre formene
Formene skal smøres i bivoks, som kan købes i helsekostbutikker eller spørg din lokale biavler om hun kan hjælpe.
Canneléforme fås i forskellige materialer. Dem i kobber er bedst fordi, de er bedst til at holde på og fordele varmen. Af samme grund skal man ikke, med mindre man har en virkelig god ovn putte mere end seks ind ad gangen – ovnen taber simpelthen for meget varme.


