Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Portioner:

12

Tilberedelsestid:

2 t +  1/2t dagen før

Sværhedsgrad:

Svær

Køkken:

Sødt – kage

Introduktion

Om cannelé

Af: Mette Ravn

Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. 

Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så din chance for succes er stor – men det er en svær kage, så giv ikke op, hvis du ikke lykkes førte gang (OK, jeg indrømmer det – tog mig tre forsøg, før jeg var tilfreds)

Dejen skal helst laves to dage i forvejen og kan holde sig mindst fire dage i køleskab.

 

Ingredienser

  • 500 g sødmælk
  • 50 g smør
  • 200 g flormelis
  • 100 g mel
  • 100 g æg 
  • 40 g æggeblomme 
  • 20-30 g  mørk rom
  • 1-2 vaniljestang fra ile de la Réunion
  • bivoks til at smøre formene

Formene skal smøres i bivoks, som kan købes i helsekostbutikker eller spørg din lokale biavler om hun kan hjælpe.

Canneléforme fås i forskellige materialer. Dem i kobber er bedst fordi, de er bedst til at holde på og fordele varmen. Af samme grund skal man ikke, med mindre man har en virkelig god ovn putte mere end seks ind ad gangen – ovnen taber simpelthen for meget varme.

Instruktioner

Step 1
Varm mælk op med smør, et godt nip salt og vaniljekorn + stænger op til lige under kogepunktet (85-86C) og lad køle af til stuetemperatur. Fisk vaniljestangen op og læg til side. 
Step 2
Sigt flormelis og mel sammen og rør den afkølede mælk i. Kom æg og æggeblommer i dejen og blend med en stavblender til en blank, ensartet dej. Rør forsigtigt rom i dejen og sigt dejen over i en beholder igennem en finmasket si. Tilsæt vaniljestængerne og lad hvile på køl i 24-48 timer. 
Step 3
Forvarm ovnen på 175C og varm kobberformene og bivoks i 10 minutter i den varme ovn. Fyld den smeltede bivoks i formene og hæld overskydende bivoks tilbage i skålen med bivoks. Vend kobberformene på hovedet på en rist og lad dem dryppe af et par minutter, så der kun er et tyndt, jævnt lag bivoks i formene. Lad dem afkøle med bunden i vejret og sæt dem derefter i fryseren i mindst 30 min. 
Step 4
Varm imens ovnen op til 245C (konventionel varme) med en bageplade midt i ovnen. 
Rør forsigtigt i dejen med en gaffel, så den er ensartet, men prøv at undgå at røre luft i dejen.
Step 5
Efter 30 min tages de iskolde kobberforme ud af fryseren og fyldes med 71-75g dej pr form. Fordel formene på bagepladen og bag i 15 minutter ved 245C. 
Sænk temperaturen til 175C og bag i yderligere 1 time til 1 time og 15 minutter. 
Vend kagerne ud af formene – husk handsker, formene er brandvarme – og lad afkøle en times tid, inden de spises. 

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

+45 4128 1002

Fra bloggen

Vaniljesild

Første søndag i advent

Den prisvindende Vaniljesild   Det er Første Søndag i Advent og vores adventskalender byder på julens første vaniljeopskrift – i dag i det salte køkken. For det er også julefrokosttid og ikke sjældent bliver vi bedt om at tage en ret med. Et bidrag til...

Jeg holder foredrag til Chokoladefestivallen

Næste weekend afholdes der den årlige chokoladefestival i TAP1. Jeg er så heldig at være blevet inviteret til at holde et foredrag om vanilje, Her kan du læse mere om Chokoladefestivallen: http://chokoladeselskabet.dk/wp/?page_id=26
Mette Ravn vanilje adventskalender

Vanilje-adventskalenderen

På søndag er det Første Søndag i Advent og herfra tæller vi ned til jul med en vaniljeadventskalender.