Rødfisk i vaniljeolie

Portioner:

4

Tilberedelsestid:

30 min

Sværhedsgrad:

Nemt

Køkken:

Salt 

Introduktion

Om vaniljeolie

By: Mette Ravn

Hvis man ikke har lavet olien, kan man skrabe korn ud af 1 cm vaniljestang og blande det med en god olivenolie

Ingredienser

  • 400 – 600 g fast lys fisk, fx red snapper
  • 2 spsk vaniljeinfuseret olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • et drys flagesalt

Opskriften her er rettet mod tilberedning i en sousvide. Har man ikke sådan en, kan fiskes tilberedes indpakket (i bagepapir eller stanion) i ovnen ved 150 grader i 15 minutter. 

Vaniljeinfuseret olivenolie

Kan laves med ‘brugte’ vaniljestænger eller vaniljestænger, der er blevet lidt for tørre. God til dressinger og som smagsgiver i fiskeretter

Instruktioner

Step 1

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Step 2

Krydr fisken med friskkværnet peber og flagesalt

Step 3

Placer fisken i vacuumposen og tilsæt vaniljeolien. Forsejl posen.

Step 4

Put posen med fisken ned i det varme vand og lad den hygge sig der i ca 15 minutter.

Step 5

Tag fisken op, hæld overskydende væske fra og server straks med fx en salat og noget godt brød. Dryp evt nogle ekstra dråber vaniljeolie over fisken inden servering.

Feedback og forslag

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den. 

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

+45 4128 1002

Fra bloggen

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Rislalamande

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Portioner: 12Tilberedelsestid: 2 t +  1/2t dagen førSværhedsgrad: SværKøkken: Sødt - kageIntroduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den...
Nytårskager med vanilje og passionsfrugt

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker.
I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse – uden at det hele bare bliver sødt med sødt.

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

MÅ IKKE SLETTES/REDIGERES – MASTER

Portioner: 4Tilberedelsestid: 2 timer 45 minSværhedsgrad: 610Køkken: Salt /sødtInroduction About this Recipe By: John Doe Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate...