Mette Ravn Vanilje

 

Artikler om: Opskrifter

Rebeccas Siri Corbos Vinderopskrift

Rebeccas Siri Corbos Vinderopskrift

Rebecca vandt sin Rising Star-titel med netop denne opskrift, og vi har fået lov til at dele den her på siden! Rebeccas lækre mandelkager er nemme at lave og passer perfekt som en lille kage til eftermiddagskaffen, eller når der kommer gæster. Bager man dem i muslingeform, så er de også en fryd for øjet med de fine, brændte rillemønstrer. Mandelkagerne kan også laves glutenfri, let og uden problemer.

Torben Bangs Fastelavnsboller med vaniljecreme og blåbær

Torben Bangs Fastelavnsboller med vaniljecreme og blåbær

Torben Bang er konditor med erfaring fra både ind- og udland. Han er garant for velsmag der, som han selv siger, er kalorierne værd! Han er også manden bag blandt andet Cakenhagen i Tivoli og Te på Slottet på Kokkedal Slot Copenhagen. Nu har Torben kreeret en vidunderlig klassisk fastelavnsbolle med sprød butterdej, fløjlsblød vaniljecreme, hjemmelavet blåbærmarmelade og flødeskum. Den har vi glædet os til at dele med jer!

Gammeldags Fastelavnsboller – helt klassisk og med twists

Gammeldags Fastelavnsboller – helt klassisk og med twists

Her får du opskriften på fastelavsboller som Mettes mormor lavede dem. Lav dem med en helt klassisk vaniljecreme eller prøv en af variationerne, som Mette har udviklet. Den eksotiske med rosenvand og pistacie eller den “snavsede” med bacon. Du kan også opgradere med en klat marcipan – eller hvad med lidt friske bær eller marmelade? Kun fantasien sætter grænser!

Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Bananpandekager er en nem og lækker måde at stille den søde tand på en lidt sundere måde. Perfekt til lidt selvforkælelse i januar, som ellers ofte står på gråvejr og slankekure.

Overnight grød med vaniljeekstrakt

Overnight grød med vaniljeekstrakt

Det bliver næsten ikke nemmere end en overnight-grød. Det er en lækker og smagfuld selvforkælelse i hverdagen. Prøv den som den er eller tilpas den med frisk frugt, bær eller lidt marmelade.

Trippel-vanilje nytårskage af Frederik Haun

Trippel-vanilje nytårskage af Frederik Haun

Krystallerne fra givrée-vaniljen er rundhåndet drysset over kagen og giver små eksplosioner af vaniljesmag, når du får dem i munden. Bunden har fået smag fra skallen af en ugandavanilje, der trækker i brunet smør. Moussen er fyldt med tahitivanilje, og passionsgeléen har kornene fra ugandavaniljen, som giver det ellers meget syrlige et lag af varme.

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Zombeans

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

Vaniljemayonnaise til skaldyr

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.