Anneth, en kvinde med ansvar og ambitioner

Vores nye Field Manager på Lake Victoria Vanilla er 30-årige Anneth, en lokal kvinde fra Bukoba. Anneth er en ambitiøs go-getter med ben i næsen med hovedet godt skruet på. Hun har næse for at planlægge arbejdet og sørge for at følge op, så det rent faktisk kommer i mål.

I sin rolle som field manager, administrerer Anneth arbejdsdagen for 46 medarbejdere, herunder blandt andre markarbejderne, tre sikkerhedsvagter, en managerassistent og en kok, som laver både morgenmad og frokost til alle de ansatte.

Nysgerrighed og ansvarlighed

Anneth kom til Lake Victoria Vanilla fordi hun var nysgerrig. Hun ville gerne lære mere om særligt vaniljedyrkning, så da muligheden bød sig, sprang hun til.

Rollen som field manager tager Anneth meget seriøst, hun er bevidst om, at det er hendes ansvar, at målsætningerne nås til tiden, og hun gør sit ypperste for altid at løfte det ansvar.

Tid er et meget vigtigt parameter når man arbejder med vanilje. Det er nemlig essentielt, at vaniljebønnerne bestøves og høstes på det helt rigtige tidspunkt. Derfor er Anneth afhængig af at have gode medarbejdere og kollegaer. Hvilket hun med et stort smil siger, at hun har.

En typisk dag på shambaen

I øjeblikket handler en stor del af arbejdet om at rydde shambaen (mark på swahili). Der luges og plantes pinto-jordnødder og mucunabønner (fløjlsbønner), som øger jordens nitrogenindhold. Det er også en vedvarende opgave at lave økologisk kompost, som bruges til at gøde vaniljeplanterne. Når det er blomstringstid, skal vaniljeblomsterne bestøves, en opgave som skal gøres nænsomt i hånden.

Indlægget er et sammendrag, find den fulde artikel på Lake Victoria Vanilla. Den originale artikel er på engelsk.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *