Vanilje-opskrifter

Flere opskrifter

Risalamande med tahitivanilje

Introduktion Om risalamande og kogning af grødris By: Mette Ravn I denne opskrift bruger Marie Frank et trick, som jeg ville ønske, jeg havde lært noget før: At give grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner...

Kirsebærsauce med solbær

Introduktion Når man piller ved traditionerne By: Mette Ravn Ingen risalamande uden kirsebærsauce. Og ve den, der piller ved traditionerne. Og så alligevel. Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget...

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

Introduktion Det sure med det søde By: Mette Ravn En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker. I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse - uden at det hele bare bliver sødt...

Blommetrifli med indisk vanilje

Introduktion Om indiske krydderier og vanilje By: Mette Ravn Når Marie Frank bruger korianderfrø, sort peber, spidskommen, fennikel og stjerneanis i denne opskrift udfordrer hun vores opfattelse af, hvilke krydderier, der hører til i en dessert. Resultatet er...

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Introduktion Om vanilje i det salte køkken By: Marie Frank Næst efter safran er vanilje det dyreste krydderi i verden. Herefter følger kardemomme. Men hvor begge de sødmefulde krydderier, parfumerede safran og citrusfriske kardemomme, ofte bruges i det salte køkken,...

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Introduktion Om brunet smør og Uganda-vanilje By: Mette Ravn Kender du det, at nogle fødevarer bare passer sammen? Som jordbær og fløde f.eks? Jeg havde ikke tænkt på det før, men da Marie Frank (læs interviewet med hende på bloggen) foreslog mig en opskrift med...

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Introduktion Om iskrystaller Af: Mette Ravn I denne opskrift benyttes skummetmælkspulver og glukosesirup for at give den mest cremede is, uden iskrystaller. Skummetmælkspulveret binder en del af væsken som ellers ville krystallisere, mens glukosesirup forhindrer...

Creme Anglaise

Introduktion Om crème anglaiseBy: Mette Ravn   Crème anglaise er én af grundelementerne i det søde køkken. Den kan bruges som den er, og hældes over bær, chokoladekage eller frugttærter. Eller den kan fryses ned, alene eller i selskab med en anden smagsgiver i...

Rødfisk i vaniljeolie

Introduktion Om vaniljeolieHvis man ikke har lavet olien, kan man skrabe korn ud af 1 cm vaniljestang og blande det med en god olivenolie.Opskriften her er rettet mod tilberedning i en sousvide. Har man ikke sådan en, kan fiskes tilberedes indpakket (i bagepapir eller...

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Nyeste opskrifter

Karen Blixens Madeleines

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

Karen Blixens Høje Souffléer

Karen Blixens Høje Souffléer

Soufféer er ikke nemme, men når de lykkes er de al besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø