Vanilje-opskrifter

Fika Mortens sponge cake med vaniljecreme og æblekompot

Fika Mortens sponge cake med vaniljecreme og æblekompot

Bugner haven af æbler? Så får du her Fika Mortens opskrift på en sponge cake med vaniljecreme og æblekompot. Lad dig endelig ikke skræmme af, at opskriften skal laves over to dage, det er hele arbejdet værd. Er du også vild med Mortens opskrift og kage? Så kan du følge ham på Instagram under navnet @fika_morten.

læs mere
Ries syltede grønne tomater

Ries syltede grønne tomater

Når sommeren lakker mod enden, og der stadig er masser af tomater på vej, er det tid til at sylte grønne tomater. Indrømmet, jeg gør det også tidligere på sommeren, for de grønne tomater kan noget i salater og sandwich. Ries tomater er særligt gode, fordi de bevarer deres sprødhed og bid. God fornøjelse!

Torben Bangs Othellolagkage

Torben Bangs Othellolagkage

I anledning af den forestående dessertkonkurrence Lækkerier Prisen, hvor Torben Bang skal deltage, så deler jeg opskriften på Torbens vidunderlige Othellolagkage. Torben er en god ven af Mette og har flere gange hjulpet med opskrifter til både Bogen om Vanilje og hjemmesiden. Torben Bang er konditor med erfaring fra både ind- og udland. Han er garant for velsmag der, som han selv siger, er kalorierne værd – og Othellolagkagen er bestemt ingen undtagelse! God fornøjelse!

Vaniljecreme

Vaniljecreme

En klassisk vaniljecreme er en god at have i sit arsenal, når man skal lave desserter. Her får du Torben Bangs opskrift på en lækker, fløjlsblød vaniljecreme – den passer perfekt til for eksempel en Othellolagkage.

Rebeccas Siri Corbos Vinderopskrift

Rebeccas Siri Corbos Vinderopskrift

Rebecca vandt sin Rising Star-titel med netop denne opskrift, og vi har fået lov til at dele den her på siden! Rebeccas lækre mandelkager er nemme at lave og passer perfekt som en lille kage til eftermiddagskaffen, eller når der kommer gæster. Bager man dem i muslingeform, så er de også en fryd for øjet med de fine, brændte rillemønstrer. Mandelkagerne kan også laves glutenfri, let og uden problemer.

Torben Bangs Fastelavnsboller med vaniljecreme og blåbær

Torben Bangs Fastelavnsboller med vaniljecreme og blåbær

Torben Bang er konditor med erfaring fra både ind- og udland. Han er garant for velsmag der, som han selv siger, er kalorierne værd! Han er også manden bag blandt andet Cakenhagen i Tivoli og Te på Slottet på Kokkedal Slot Copenhagen. Nu har Torben kreeret en vidunderlig klassisk fastelavnsbolle med sprød butterdej, fløjlsblød vaniljecreme, hjemmelavet blåbærmarmelade og flødeskum. Den har vi glædet os til at dele med jer!

Gammeldags Fastelavnsboller – helt klassisk og med twists

Gammeldags Fastelavnsboller – helt klassisk og med twists

Her får du opskriften på fastelavsboller som Mettes mormor lavede dem. Lav dem med en helt klassisk vaniljecreme eller prøv en af variationerne, som Mette har udviklet. Den eksotiske med rosenvand og pistacie eller den “snavsede” med bacon. Du kan også opgradere med en klat marcipan – eller hvad med lidt friske bær eller marmelade? Kun fantasien sætter grænser!

Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Bananpandekager er en nem og lækker måde at stille den søde tand på en lidt sundere måde. Perfekt til lidt selvforkælelse i januar, som ellers ofte står på gråvejr og slankekure.

Overnight grød med vaniljeekstrakt

Overnight grød med vaniljeekstrakt

Det bliver næsten ikke nemmere end en overnight-grød. Det er en lækker og smagfuld selvforkælelse i hverdagen. Prøv den som den er eller tilpas den med frisk frugt, bær eller lidt marmelade.

Trippel-vanilje nytårskage af Frederik Haun

Trippel-vanilje nytårskage af Frederik Haun

Krystallerne fra givrée-vaniljen er rundhåndet drysset over kagen og giver små eksplosioner af vaniljesmag, når du får dem i munden. Bunden har fået smag fra skallen af en ugandavanilje, der trækker i brunet smør. Moussen er fyldt med tahitivanilje, og passionsgeléen har kornene fra ugandavaniljen, som giver det ellers meget syrlige et lag af varme.

Is-te med fersken og vanilje

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Zombeans

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

Vaniljemayonnaise til skaldyr

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.

Budding for to

Budding for to

I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne køkken og blæser dig omkuld med den bløde tekstur, milde udtryk og kraftfulde vaniljesmag.

Nordens svar på Panna cotta!

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vanilje koldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank, får du smagen af sommer i en skål.
Desserten er reduceret til hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv ret fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.

Karen Blixens Madeleines

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

Karen Blixens Høje Souffléer

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Risalamande med tahitivanilje

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Kirsebærsauce med solbær

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker.
I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse – uden at det hele bare bliver sødt med sødt.

Blommetrifli med indisk vanilje

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.

Creme Anglaise

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

Rødfisk i vaniljeolie

Rødfisk i vaniljeolie

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Klassikere

Tomme vaniljestænger i flydende honning

Zombeans

                                                                Prøv nu

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon