Vanilje-opskrifter

Flere opskrifter

Zombeans

Introduktion ZombeansAf Julie Matschafsky Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem? Nedenfor finder du forslag til, hvordan du kan bruge de tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans. Og der er mange flere muligheder end bare at putte dem i sukker og bruge dem...

Vaniljemayonnaise til skaldyr

Introduktion Vaniljemayonnaise til skaldyrAf Søren Ehlers og Julie Matschafsky Hummer i godt selskab I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget...

Budding for to

Introduktion Budding for toAf Julie Matschafsky Hvornår har du sidst spist budding? De fleste vil nok sige, at det ikke er tit, man bliver budt på en budding. Men hvorfor ikke? I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne...

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Introduktion Koldskål uden æg med masser af vaniljeAf Julie Matschafsky Sommer, sommer og sol… Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vaniljekoldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank får du smagen af sommer i en skål. Desserten er tilpasset...

Karen Blixens Madeleines

Introduktion  Hvorfor hedder det Madeleines?Fra Karen Blixens Kogebog af Signe Wulff "Der er mange diskussioner om, hvor navnet Madeleine stammer fra. Nogle siger, at der i middelalderen fandtes en kokkepige, som bagte små briocher i kammuslingeskaller og gav dem til...

Karen Blixens Høje Souffléer

Introduktion   Karen Blixens Kogebog af Signe WulffFra Karen Blixens Kogebog af Signe Wulff "Denne opskrift på souffleédej har Karen Blixen fået af monsieur Perrochet under sin oplæring på Restaurant Rex. Nederst i opskriften har han noteret denne besked til...

Risalamande med tahitivanilje

Introduktion Om risalamande og kogning af grødris By: Mette Ravn I denne opskrift bruger Marie Frank et trick, som jeg ville ønske, jeg havde lært noget før: At give grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner...

Kirsebærsauce med solbær

Introduktion Når man piller ved traditionerne By: Mette Ravn Ingen risalamande uden kirsebærsauce. Og ve den, der piller ved traditionerne. Og så alligevel. Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget...

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

Introduktion Det sure med det søde By: Mette Ravn En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker. I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse - uden at det hele bare bliver sødt...

Blommetrifli med indisk vanilje

Introduktion Om indiske krydderier og vanilje By: Mette Ravn Når Marie Frank bruger korianderfrø, sort peber, spidskommen, fennikel og stjerneanis i denne opskrift udfordrer hun vores opfattelse af, hvilke krydderier, der hører til i en dessert. Resultatet er...

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Introduktion Om vanilje i det salte køkken By: Marie Frank Næst efter safran er vanilje det dyreste krydderi i verden. Herefter følger kardemomme. Men hvor begge de sødmefulde krydderier, parfumerede safran og citrusfriske kardemomme, ofte bruges i det salte køkken,...

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Introduktion Om brunet smør og Uganda-vanilje By: Mette Ravn Kender du det, at nogle fødevarer bare passer sammen? Som jordbær og fløde f.eks? Jeg havde ikke tænkt på det før, men da Marie Frank (læs interviewet med hende på bloggen) foreslog mig en opskrift med...

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Introduktion Om iskrystaller Af: Mette Ravn I denne opskrift benyttes skummetmælkspulver og glukosesirup for at give den mest cremede is, uden iskrystaller. Skummetmælkspulveret binder en del af væsken som ellers ville krystallisere, mens glukosesirup forhindrer...

Creme Anglaise

Introduktion Om crème anglaiseBy: Mette Ravn   Crème anglaise er én af grundelementerne i det søde køkken. Den kan bruges som den er, og hældes over bær, chokoladekage eller frugttærter. Eller den kan fryses ned, alene eller i selskab med en anden smagsgiver i...

Rødfisk i vaniljeolie

Introduktion Om vaniljeolieHvis man ikke har lavet olien, kan man skrabe korn ud af 1 cm vaniljestang og blande det med en god olivenolie.Opskriften her er rettet mod tilberedning i en sousvide. Har man ikke sådan en, kan fiskes tilberedes indpakket (i bagepapir eller...

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Nyeste opskrifter

Is-te med fersken og vanilje

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Nyeste opskrifter

Is-te med fersken og vanilje

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Flere opskrifter

Zombeans

Introduktion ZombeansAf Julie Matschafsky Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem? Nedenfor finder du forslag til, hvordan du kan bruge de tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans. Og der er mange flere muligheder end bare at putte dem i sukker og bruge dem...

Vaniljemayonnaise til skaldyr

Introduktion Vaniljemayonnaise til skaldyrAf Søren Ehlers og Julie Matschafsky Hummer i godt selskab I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget...

Budding for to

Introduktion Budding for toAf Julie Matschafsky Hvornår har du sidst spist budding? De fleste vil nok sige, at det ikke er tit, man bliver budt på en budding. Men hvorfor ikke? I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne...

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Introduktion Koldskål uden æg med masser af vaniljeAf Julie Matschafsky Sommer, sommer og sol… Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vaniljekoldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank får du smagen af sommer i en skål. Desserten er tilpasset...

Karen Blixens Madeleines

Introduktion  Hvorfor hedder det Madeleines?Fra Karen Blixens Kogebog af Signe Wulff "Der er mange diskussioner om, hvor navnet Madeleine stammer fra. Nogle siger, at der i middelalderen fandtes en kokkepige, som bagte små briocher i kammuslingeskaller og gav dem til...

Karen Blixens Høje Souffléer

Introduktion   Karen Blixens Kogebog af Signe WulffFra Karen Blixens Kogebog af Signe Wulff "Denne opskrift på souffleédej har Karen Blixen fået af monsieur Perrochet under sin oplæring på Restaurant Rex. Nederst i opskriften har han noteret denne besked til...

Risalamande med tahitivanilje

Introduktion Om risalamande og kogning af grødris By: Mette Ravn I denne opskrift bruger Marie Frank et trick, som jeg ville ønske, jeg havde lært noget før: At give grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner...

Kirsebærsauce med solbær

Introduktion Når man piller ved traditionerne By: Mette Ravn Ingen risalamande uden kirsebærsauce. Og ve den, der piller ved traditionerne. Og så alligevel. Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget...

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

Introduktion Det sure med det søde By: Mette Ravn En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker. I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse - uden at det hele bare bliver sødt...

Blommetrifli med indisk vanilje

Introduktion Om indiske krydderier og vanilje By: Mette Ravn Når Marie Frank bruger korianderfrø, sort peber, spidskommen, fennikel og stjerneanis i denne opskrift udfordrer hun vores opfattelse af, hvilke krydderier, der hører til i en dessert. Resultatet er...

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Introduktion Om vanilje i det salte køkken By: Marie Frank Næst efter safran er vanilje det dyreste krydderi i verden. Herefter følger kardemomme. Men hvor begge de sødmefulde krydderier, parfumerede safran og citrusfriske kardemomme, ofte bruges i det salte køkken,...

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Introduktion Om brunet smør og Uganda-vanilje By: Mette Ravn Kender du det, at nogle fødevarer bare passer sammen? Som jordbær og fløde f.eks? Jeg havde ikke tænkt på det før, men da Marie Frank (læs interviewet med hende på bloggen) foreslog mig en opskrift med...

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Introduktion Om iskrystaller Af: Mette Ravn I denne opskrift benyttes skummetmælkspulver og glukosesirup for at give den mest cremede is, uden iskrystaller. Skummetmælkspulveret binder en del af væsken som ellers ville krystallisere, mens glukosesirup forhindrer...

Creme Anglaise

Introduktion Om crème anglaiseBy: Mette Ravn   Crème anglaise er én af grundelementerne i det søde køkken. Den kan bruges som den er, og hældes over bær, chokoladekage eller frugttærter. Eller den kan fryses ned, alene eller i selskab med en anden smagsgiver i...

Rødfisk i vaniljeolie

Introduktion Om vaniljeolieHvis man ikke har lavet olien, kan man skrabe korn ud af 1 cm vaniljestang og blande det med en god olivenolie.Opskriften her er rettet mod tilberedning i en sousvide. Har man ikke sådan en, kan fiskes tilberedes indpakket (i bagepapir eller...

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø