Rebeccas Siri Corbos Vinderopskrift

Portioner:

12 stk

Tilberedelsestid:

25 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Sødt

Introduktion

Mandelkager

Af Mette Ravn

Rebecca har givet os lov til at dele hendes lækre vinderopskrift på mandelkager. De er lette at lave og behøver ikke blive bagt i den fine muslingeform, – en madeleine- eller muffinform kan sagtens bruges

Om opskriften siger Rebecca selv:
”Opskriften kan kombineres med meget, og den kan laves glutenfri, for der er meget lidt mel, som man godt kan udelade. Og så er den let at lave!”

Hvis du endnu ikke har læst interviewet med Rebecca, så kan du nå det, mens kagerne er i ovnen, eller når du nyder mandelkagerne med en god kop kaffe. Interviewet kan findes på bloggen.

Muslingeformede mandelkager efter opskrift af Rebecca Sisi Corbo. Foto: Rebecca Siri Corbo

Ingredienser

Dej

100 g smør
100 g sukker
100 g æggehvider
100 g mandelmel
40 g hvedemel
0,5 vaniljestang
2 g salt
14 g bagepulver

Topping  

(Bornholmsk) honning
Tørret, kværnet rugbrød
Tørret appelsinskal

Materialer  

Bageform, f.eks. muslingeform
Sprøjtepose
Fedtspray
Gasbrænder

Rebecca Siri Corbos Mandelkager. Foto: Rebecca Siri Corbo
Rebeccas dessertanretning fra Rising Star. Foto: WeDoCommunication
Rebecca Siri Corbos Mandelkager. Foto: Rebecca Siri Corbo
Rebeccas dessertanretning fra Rising Star. Foto: WeDoCommunication

Instruktioner

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt smørret og mix det med de øvrige ingredienser til en ensartet masse.
  • Kom dejen i en sprøjtepose.
  • Spray bageformen med en fedtspray.
  • Fyld formene med dej.
  • Bag kagerne i ca. 9 min.
  • Lad kagerne køle let af inden de tages ud af formene. Lad kagerne afkøle helt.
  • Efter afkøling brændes overfladen forsigtigt med en gasbrænder.
  • Smør toppen med honning og drys med rugbrød og appelsinskal.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Trippel-vanilje nytårskage af Frederik Haun

Krystallerne fra givrée-vaniljen er rundhåndet drysset over kagen og giver små eksplosioner af vaniljesmag, når du får dem i munden. Bunden har fået smag fra skallen af en ugandavanilje, der trækker i brunet smør. Moussen er fyldt med tahitivanilje, og passionsgeléen har kornene fra ugandavaniljen, som giver det ellers meget syrlige et lag af varme.

Indisk vanilje

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Varme indiske krydderier og skøn indisk vanilje.

Rislalamande

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Billede af kagen cannelé

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.