Vaniljebloggen

 

Historien om risalamande

Historien om risalamande

For den almindelige bondebefolkning på landet var grød en dagligdagsspise kogt på vand og byggryn, mens sødgrød, som blev kogt på sødmælk, kun blev serveret ved særlige lejligheder og til jul.
Risen kom til Danmark fra arabiske handlende, men det var så luksuriøs og dyr en råvare, at den kun var forbeholdt de fineste folks køkkener.

læs mere
Julegaveidé

Julegaveidé

‘Jeg føler mig ærligt talt lidt som Karen Blixen. Jeg har en vaniljefarm i Afrika.”

Måske bliver det en dag åbningen på en bog – hvem ved? Mens du venter på Mettes hjemmedyrkede vanilje, kan du læse med i I køkkenet med Karen Blixen, der handler om Blixens passionerede forhold til gastronomien.

læs mere
Find vej i vaniljejunglen

Find vej i vaniljejunglen

Har du også stået nede i supermarkedet, kigget på en vaniljestang og tænkt: ‘Polynesisk, Tahiti eller Madagaskar, det lyder alt sammen fint’, men ikke rigtigt vidst, hvad det indebar, så læs videre. Jeg vil prøve at kaste lidt lys over vaniljejunglen.

læs mere
Uganda er sommerens vanilje

Uganda er sommerens vanilje

I det østlige Uganda, tæt på byen Jinja og Nilens udspring, finder du Gourmet Gardens. Farmen er ejet og drevet af Clemens Fehrs, der i årtier har dyrket vanilje og andre eksotiske afgrøder på det afrikanske kontinent. Clemens slog sig ned her for 5 år siden, og har...

læs mere
Zombeans

Zombeans

En zombean er, når de sidste korn er skrabet ud af vaniljestangen, men den stadig dufter fantastisk og slet ikke føles opbrugt. Der er nemlig masser, du kan gøre med den. Det var Marie Frank (du kan læse mere om Marie her), der kom op med navnet, 'zombean'. Vi syntes,...

læs mere

Abonnement på vanilje?

Når du tegner abonnement på vanilje, modtager du hvert måned eller hvert kvartal månedens eller sæsonens vanilje sammen med en opskrift specielt udvalgt til netop den vanilje. Som abonnent får du desuden 20% rabat på alle køb i vaniljebutikken. 

Besøg os

Mette Ravn Vanilje
Horserødvej 17
2100 København Ø

Ring til os

+45 4128 1002

Send os en mail

mette@metteravn.dk