Vaniljebloggen

 

Kasper Syrik – fra Gourmetkok til kulinarisk konsulent

Kasper Syrik – fra Gourmetkok til kulinarisk konsulent

Kasper Syrik har skiftet den travle hverdag som chefkok i et gourmetkøkken ud med en stilling som kulinarisk konsulent på Bispebjerg Hospital. Han elsker, at råvarerne her er helt i top – og selvfølgelig økologiske. På sin nye arbejdsplads har Kasper overværet et vaniljeforedrag med Mette Ravn, som lærte selv en garvet kok nyt om det lækre krydderi.

læs mere
Thomas Bastholm, chefkonditor på Restaurant Palægade

Thomas Bastholm, chefkonditor på Restaurant Palægade

Thomas Bastholm er chefkonditor hos Restaurant Palægade, og den 22. april 2023 deltager han sammen med tre andre konditorer og dessertkokke i Lækkerier Prisen under temaet “Konfetti”. Mette Ravn har interviewet Thomas om, hvem han er som privatperson og som fagperson, hvorfor han deltager i konkurrencer, og om hans forhold til råvarer og vanilje.

Helle Thrige Nielsen, tidligere chefkonditor hos Hahnemanns Køkken

Helle Thrige Nielsen, tidligere chefkonditor hos Hahnemanns Køkken

Helle Thrige Nielsen er tidligere chefkonditor hos Hahnemanns Køkken, og den 22. april 2023 deltager hun sammen med tre andre konditorer og dessertkokke i Lækkerier Prisen under temaet “Konfetti”. Mette Ravn har interviewet Helle om, hvem hun er, hvor kaldenavnet ‘KondiHelle’ kommer fra, hvorfor hun deltager i konkurrencer, og om den oplevelse, som forvandlede hendes forhold til vanilje.

Søren Scheel, chefkonditor hos Cakes & Dreams

Søren Scheel, chefkonditor hos Cakes & Dreams

Søren Scheel er chefkonditor hos Cakes and Dreams, og den 22. april 2023 deltager han sammen med tre andre konditorer og dessertkokke i Lækkerier Prisen under temaet “Konfetti”. Mette Ravn har interviewet Søren om, hvem han er, og hvad der driver værket, om Sørens tilgang til smag og råvarer, som for eksempel vanilje.

Torben Bang, Chefkonditor hos Falsters Kyst

Torben Bang, Chefkonditor hos Falsters Kyst

Torben Bang er chefkonditor hos Falsters Kyst, og den 22. april 2023 deltager han sammen med tre andre konditorer og dessertkokke i Lækkerier Prisen under temaet “Konfetti”. Mette Ravn har interviewet Torben om, hvem han er som privatperson og som fagperson, hvorfor han deltager i konkurrencer, og om hans forhold til råvarer og vanilje.

Nina – Olivenolie, bæredygtighed og nørderi

Nina – Olivenolie, bæredygtighed og nørderi

Nina er indehaver af delikatessebutikken Oliviers & Co, hvor hun forhandler eksklusive jomfruolivenolier. I interviewet kan du læse om, hvorfor det er vigtigt at nørde råvarer og finde ud af, hvordan olivenolie og vanilje passer sammen.

Rebecca Siri Corbo – Vinder af Rising Star

Rebecca Siri Corbo – Vinder af Rising Star

Rebecca Siri Corbo er dessertkok på Søllerød Kro og har netop vundet kokkekonkurrencen Rising Star. Mette har interviewet Rebecca om, hvad der driver hendes passion, hvorfor hun konkurrer, og om vanilje. Du kan også finde link til Rebeccas nemme opskrift på mandelkager.

Vaniljekonkurrence i Paris – Concours 2023

Vaniljekonkurrence i Paris – Concours 2023

Mette Ravn har for 4, gang været i Paris for at bedømme vanilje i Le Concours Générale d’Agriculture. Hun fortæller her lidt om, hvordan det hele foregår.

Nyt fra farmen

Nyt fra farmen

Mettes første besøg på vaniljefarmen i Tanzania i 2023. Der er blevet gjort status, budt velkommen til den nye farmmanager og lagt planer.

Louise – Eventyrlyst og faglighed

Louise – Eventyrlyst og faglighed

Louise er både økologisk landbrugsuddannet og taler swahili, så vi er heldige at have fået hende med om bord på farmen i Tanzania. I interviewet kan du læse mere om Louise, hendes eventyr i Afrika, og de opgaver hun skal håndtere i sin nye rolle som farmmanager.

Ditte Ingemann – Når mad ikke bare er mad

Ditte Ingemann – Når mad ikke bare er mad

Når kogebogsforfatter og instagrammer Ditte går i køkkenet, så stiller hun skrappe krav til sine råvarer – øverst på listen står smag og kvalitet.
Det er derfor heller ikke hvem som helst, hun samarbejder med, eller hvilken som helst råvare, hun gør brug af. Ditte siger selv, at hun er meget kræsen, når det kommer til at udvælge samarbejdspartnere og leverandører, fordi det er vigtigt for hende at have et godt kendskab til et produkt eller en partner.
Om sit valg af Mette Ravn vanilje fremhæver Ditte, at Mette altid er på jagt efter de bedste vaniljer, hvilket garanterer råvarer af bedste kvalitet, og så fremhæver hun også, at Mette interesserer sig for hele processen, for økologi og ordentlige arbejdsvilkår.

Et år i vaniljenørderiets tegn

Et år i vaniljenørderiets tegn

Det har været et travlt år, ikke mindst fordi jeg har skrevet og udgivet en bog! (juhuu!) Hvor jeg har fået lov til at nørde vanilje til den helt store guldmedalje.
To af Danmarks fedeste magasiner har fundet plads til mig og vanilje. Og jeg er blæst helt bagover af al den skønne opmærksomhed og taknemmelig for at få lov til at dele min passion for vanilje med Gastro og Bo Bedres læsere.

Anneth, en kvinde med ansvar og ambitioner

Anneth, en kvinde med ansvar og ambitioner

Anneth er en ambitiøs go-getter med ben i næsen med hovedet godt skruet på. Hun har næse for at planlægge arbejdet og sørge for at følge op, så det rent faktisk kommer i mål.
I sin rolle som field manager, administrerer Anneth arbejdsdagen for 46 medarbejdere, herunder blandt andre markarbejderne, tre sikkerhedsvagter, en managerassistent og en kok, som laver både morgenmad og frokost til alle de ansatte.

Torben Bangs franske suk

Torben Bangs franske suk

Engang boede han i Paris, i New York, i Montreal. Så kom han tilbage til Danmark i tryg forvisning om, at verden ligger lige udenfor.
Torben Bang, én af Danmarks allerstørste kapaciteter indenfor festkager, taler om livet i en tid, hvor verden og festen er lukket.

Historien om risalamande

Historien om risalamande

For den almindelige bondebefolkning på landet var grød en dagligdagsspise kogt på vand og byggryn, mens sødgrød, som blev kogt på sødmælk, kun blev serveret ved særlige lejligheder og til jul.
Risen kom til Danmark fra arabiske handlende, men det var så luksuriøs og dyr en råvare, at den kun var forbeholdt de fineste folks køkkener.

Julegaveidé

Julegaveidé

‘Jeg føler mig ærligt talt lidt som Karen Blixen. Jeg har en vaniljefarm i Afrika.”

Måske bliver det en dag åbningen på en bog – hvem ved? Mens du venter på Mettes hjemmedyrkede vanilje, kan du læse med i I køkkenet med Karen Blixen, der handler om Blixens passionerede forhold til gastronomien.

Find vej i vaniljejunglen

Find vej i vaniljejunglen

Har du også stået nede i supermarkedet, kigget på en vaniljestang og tænkt: ‘Polynesisk, Tahiti eller Madagaskar, det lyder alt sammen fint’, men ikke rigtigt vidst, hvad det indebar, så læs videre. Jeg vil prøve at kaste lidt lys over vaniljejunglen.

Slavedrengen, der revolutionerede vaniljeverdenen

Slavedrengen, der revolutionerede vaniljeverdenen

Vanilje er ikke bare vanilje, plejer vi at sige. Og det dækker selvfølgelig over alle de tusindvis af sanseindtryk, man kan hente fra forskellige vaniljer. Men det dækker også over den historie, som vaniljen har med sig. Historien om drengen, Edmund, der kunne det,...

Uganda er sommerens vanilje

Uganda er sommerens vanilje

I det østlige Uganda, tæt på byen Jinja og Nilens udspring, finder du Gourmet Gardens. Farmen er ejet og drevet af Clemens Fehrs, der i årtier har dyrket vanilje og andre eksotiske afgrøder på det afrikanske kontinent. Clemens slog sig ned her for 5 år siden, og har...

Zombeans

Zombeans

En zombean er, når de sidste korn er skrabet ud af vaniljestangen, men den stadig dufter fantastisk og slet ikke føles opbrugt. Der er nemlig masser, du kan gøre med den. Det var Marie Frank (du kan læse mere om Marie her), der kom op med navnet, 'zombean'. Vi syntes,...

Vanilje og Marie er fan af hinanden

Vanilje og Marie er fan af hinanden

Sender man et blik hen over hendes Instagrambilleder, er der ingen tvivl. Hun er en kvinde, man gerne vil have mere af, og særligt, hvis hun siger: Skal jeg ikke tage kage med? For hen over hendes Instagram åbenbarer der sig kager, præsenteret uimodståeligt på smuk...

Billeder fra vores farm i Tanzania

Billeder fra vores farm i Tanzania

Afrika er helt fantastisk! Jeg har boet på kontinentet i flere omgange og er vendt tilbage flere gange end jeg har tal på. Området, hvor vi har vores farm, ligger i det nordvestlige Tanzania og er et af de frodigste områder, jeg nogensinde har besøgt. Jeg tager en...

Chokoladefestival 2020

Chokoladefestival 2020

Hvert år afholder Chokoladeselskabet  chokoladefestival. Her samler de alle os, der er vilde med chokolade. Vanilje og chokolade er de bedste venner, så igen i år gav festivallen mig taletid. Denne gang var jeg så heldig at have selskab på scenen: Marie Holm, som de...

Tilbage som dommer i Paris

Tilbage som dommer i Paris

Hvert år afholdes der, i forbindelse med Salon d'Agricultre i Paris, den prestigiøse Concours Générale Agricole, hvor de dygtigste og mest ambitiøse råvareproducenter får deres varer bedømt af et panel af eksperter. I år for den 129. gang! Der er flere kategorier end...

Crowdfunding – hold nu op!

Crowdfunding – hold nu op!

Vores crowdfunding kampagne var ved at lægge os ned Vi var slet ikke forberedte på, at SÅ mange skulle have lyst til kvalitetsvanilje. Og til at opleve, hvor store forskellene er på de forskellige vaniljer. For vanilje er jo ikke bare vanilje. Det gav nogle herlige,...

Fjerde søndag i advent

Fjerde søndag i advent

Salt og sødt i juledagene: Æbleflæsk med vanilje Vi bliver i den gammeldags genre og slutter adventstiden af med en klassiker. For hvem har ikke prøvet påny at brede juledugen ud og invitere til kalas i juledagene - men med de sunde salater og grøntsager i højsædet....

Tredje søndag i advent

Tredje søndag i advent

Risalamande med seriøs smæk på vaniljen De fleste har helt styr på julens risalamande. Måske er opskriften gået i arv i generationer? Måske er den fundet i en avis det første år, man netop stod til at holde julen selv? Én ting er sikkert. Tænker man vanilje i julen er...

Anden søndag i advent

Anden søndag i advent

Vanilje-cocktails fyldt med Hygge Akvavit og vanilje? En kæk blanding, tænker du måske, af julefrokostens letsindighed og den trofaste, solide Risalamande. Men med Fredericks julecocktals vendes begreberne lidt på hovedet, og dog klæder de hinanden så godt, hvad enten...

Første søndag i advent

Første søndag i advent

Den prisvindende Vaniljesild   Det er Første Søndag i Advent og vores adventskalender byder på julens første vaniljeopskrift – i dag i det salte køkken. For det er også julefrokosttid og ikke sjældent bliver vi bedt om at tage en ret med. Et bidrag til...

Vanilje-adventskalenderen

Vanilje-adventskalenderen

På søndag er det Første Søndag i Advent og herfra tæller vi ned til jul med en vaniljeadventskalender.

Ny hjemmeside og nye tilbud

Ny hjemmeside og nye tilbud

Med den nye hjemmeside kommer to nye tiltag: et nyhedsbrev og muligheden for at få vanilje på abonnement. Nyhedsbrevet kan du tilmelde dig nedenfor, og abonnementet kan du tilmelde dig via nyhedsbrevet. Faktisk er der to nyhedsbreve: et for professionnelle og et for...

Påske på Voergaard Slot

Nogle dage føler man sig bare mere heldig end andre. Jeg har hele påsken følt mig som verdens heldigste kartoffel, for jeg har boet på Voergaard Slot, hvor jeg har fortalt om min vanilje og mødt en masse skønne mennesker. Hver dag startede med æggejagt for børnene,...

Jeg holder foredrag til Chokoladefestivallen

Jeg holder foredrag til Chokoladefestivallen

Næste weekend afholdes der den årlige chokoladefestival i TAP1. Jeg er så heldig at være blevet inviteret til at holde et foredrag om vanilje, Her kan du læse mere om Chokoladefestivallen: http://chokoladeselskabet.dk/wp/?page_id=26

Jurymedlem til vaniljekonkurrence

Jurymedlem til vaniljekonkurrence

Hvert år afholdes der, i forbindelse med Salon d'Agricultre i Paris, den prestigiøse Concours Générale Agricole, hvor de dygtigste og mest ambitiøse råvareproducenter deltager. I år var ingen undtagelse, og jeg var så heldig at være blevet inviteret med i finalejuryen...

Vanilje er ikke bare vanilje

Vanilje er ikke bare vanilje

Vi ved allesammen, at vin ikke bare er vin. Det er det samme med vanilje: vanilje er ikke bare vanilje. Som med vin har sorten, jordbunden, vejret og den efterfølgende bearbejdning betydning for det endelige produkt. Det er ikke alene indholdet af vanillin (det stof...

En farm i Afrika

En farm i Afrika

En mangeårig drøm begynder at tage form i virkeligheden

Mette i Politiken

Mette i Politiken

Politiken har testet forskellig vanilje fra hylderne i supermarkederne og jeg har udtalt mig om kvalitet.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon