Rebecca Siri Corbo – Vinder af Rising Star

Af Mette Ravn

 

Du har lige vundet Rising Star, men hvem er Rebecca ellers?
Jeg er Rebecca, dessertkok. En person, der er meget dedikeret til mit arbejde, men når jeg har fri, bruger jeg al min tid med familie og venner.

Hvorfor Søllerød Kro, og hvorfor konkurrencer? Er du et konkurrencemenneske?
Jeg har altid gået op i at være blandt noget, der er det ypperste. Inden jeg blev kok, var jeg balletdanser, og det er det med disciplin og at skabe noget der er perfekt – det har jeg altid gået meget op i. I forhold til Søllerød kro, så var det vigtigt at vælge et sted, der var seriøst omkring det, de laver, og som har de samme ambitioner som mig. Og så var det, fordi Søllerød kro ligger, hvor der ligger. Jeg elsker at finde inspiration og ro i naturen, og Søllerød kro ligger bare det perfekte sted.

Det salte eller det søde køkken?
Helt klart det søde køkken.

Hvordan udvælger du leverandører, og hvad er dine krav til råvarerne?
Tidligere har jeg ikke haft så meget indflydelse på det, men efterhånden, som jeg har skabt noget, og er en del af et team, har jeg også fået lov til at være med i den del. Det handler for mig om, at det er det bedste, man kan få, og at der er folk, der er lige så passionerede, som jeg er. Så hvis jeg kan mærke, at der er en interesse, og det ikke bare er en, der skal sælge, så er det, det jeg vælger.

Hvad er dit forhold til vanilje?
Jeg synes, vanilje er interessant, fordi man kan bruge det i både det salte og det søde køkken. Der er også alt det med barndomsminder med vanilje – og på det professionelle plan, så er det interessant, hvad det gør ved maden: Det afrunder en hel dessert. Og den måde, man kan bruge det i for eksempel olivenolie, og kombinere det på så mange forskellige måder – det synes, jeg er spændende. Vanilje er jo saltet i det søde køkken. Det er noget, vi altid arbejder med, for der er jo så mange forskellige vaniljer.

Yndlingsret?
Jeg elsker alt, der er i sæson. For eksempel kommer der skovmærke lige om lidt – og der er den her dessert med skovmærke og matcha – den kan jeg virkelig godt lide. Og så elsker jeg bare is!

Rebecca har givet os lov til at dele opskriften på hendes lækre mandelkager. De er nemme at lave og du kan lave dem i en hvilken som helst anden lille bageform. Om opskriften siger Rebecca selv:
”Opskriften kan kombineres med meget, og den kan laves glutenfri, for der er meget lidt mel, som man godt kan udelade. Og så er den let at lave!”

Du finder opskriften på Rebeccas Mandelkager her

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *