Helle Thrige Nielsen, tidligere chefkonditor hos Hahnemanns Køkken

Af Mette Ravn

Helle Thrige Nielsen er tildligere chefkonditor hos Hahnemanns Køkken. Den 22. april 2023 deltager hun sammen med tre andre konditorer og dessertkokke i Lækkerier Prisen, som i år har temaet “Konfetti”.

Hvem er Helle? Og hvor kommer ‘kondi’ fra?
Jeg er en energisk og kreativ kvinde med mange idéer. En, hvor der sker lidt for mange tinge hele tiden. Og KondiHelle, det kommer af konditor, selvom mange tror, det er, fordi jeg dyrker motion.

Hvorfor deltage i konkurrencer?
Et eller andet sted tænker jeg, at jeg ikke er konkurrencemenneske, men det er jeg jo. Jeg vil jo helst vinde, men jeg gør det også for udfordringens skyld. Og for at være med, men jeg vil jo allerhelst vinde. Det er for at udfordre mig selv, og  så kan jeg godt lide de kreative tanker, der går i gang.

Frugt eller chokolade?
Efter lang tænkepause: frugt.

Hvordan udvælger du leverandører?
Jeg vælger ud fra, hvad jeg synes, er kvalitet, og det, der SMAGER godt, det, der har smagsnuancer. Og så må det selvfølgelig gerne komme fra et godt sted – altså ikke fra virksomheder, hvor arbejdsmiljøet ikke er godt. Og her tænker jeg på hele værdikæden.

Hvad er dit forhold til vanilje?
Mit forhold til vanilje, det ændrede sig, da jeg begyndte at lave risalamande med en ordentlig vaniljestang, hvor jeg lige pludselig kunne mærke vaniljekornene knase mellem tænderne. Det var simpelthen et skelsættende øjeblik. Der ændrede det sig til ikke bare at være det der sløje vaniljepulver eller en tør vaniljestang til at gå efter bedre produkter.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *