Uganda er sommerens vanilje

af | 28. maj. 2020 | Events og medier, Vaniljelivet | 0 Kommentarer

I det østlige Uganda, tæt på byen Jinja og Nilens udspring, finder du Gourmet Gardens. Farmen er ejet og drevet af Clemens Fehrs, der i årtier har dyrket vanilje og andre eksotiske afgrøder på det afrikanske kontinent. Clemens slog sig ned her for 5 år siden, og har siden bygget farmen op fra bunden: Plantet bananer for skygge, valgt støtteplanter og bunddække og endelig sat vaniljeplanter.

Farmen kommer til at levere vanilje til en række lande i Europa og USA, og flere is-, kage- og krydderiforhandlere har allerede sikret sig aftaler med Clemens om den eftertragtede vanilje.

Vaniljen fra farmen er certificeret økologisk, og enhver der besøger farmen, vil forstå, at det ikke bare handler om at få papir på vaniljens kvalitet, men at alt arbejdet på farmen drejer om den samme akse: At skabe et bæredygtigt system af planter.

Jeg besøgte farmen i januar 2020 og blev som det første mødt af Clemens’ to store vagthunde, for vanilje er blevet dyrt og der er mange, der gerne vil have fingrene i det.

Smagen på Uganda-vaniljen er umiskendelig Planifolia (det der også kaldes Bourbon): Intens i duften med noter af karamel, men også af chokolade, som i de originale mexikanske vaniljer. Den kan bruges til det meste, og er særlitg egnet til is og salte retter med nødder. I forhold til den helt klassiske madagaskarvanilje, så er ugandavaniljen mere røget og salt, hvilket gør den særdeles egnet i det salte køkken.

Ugandavaniljen udsendes i juni 2020 som sommerens vanilje. Vaniljen fås både enkeltvis og i 100g sachet.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.