Mette Ravn Vanilje

 

Artikler om: Vaniljelivet

Rebecca Siri Corbo – Vinder af Rising Star

Rebecca Siri Corbo – Vinder af Rising Star

Rebecca Siri Corbo er dessertkok på Søllerød Kro og har netop vundet kokkekonkurrencen Rising Star. Mette har interviewet Rebecca om, hvad der driver hendes passion, hvorfor hun konkurrer, og om vanilje. Du kan også finde link til Rebeccas nemme opskrift på mandelkager.

Nyt fra farmen

Nyt fra farmen

Mettes første besøg på vaniljefarmen i Tanzania i 2023. Der er blevet gjort status, budt velkommen til den nye farmmanager og lagt planer.

Louise – Eventyrlyst og faglighed

Louise – Eventyrlyst og faglighed

Louise er både økologisk landbrugsuddannet og taler swahili, så vi er heldige at have fået hende med om bord på farmen i Tanzania. I interviewet kan du læse mere om Louise, hendes eventyr i Afrika, og de opgaver hun skal håndtere i sin nye rolle som farmmanager.

Ditte Ingemann – Når mad ikke bare er mad

Ditte Ingemann – Når mad ikke bare er mad

Når kogebogsforfatter og instagrammer Ditte går i køkkenet, så stiller hun skrappe krav til sine råvarer – øverst på listen står smag og kvalitet.
Det er derfor heller ikke hvem som helst, hun samarbejder med, eller hvilken som helst råvare, hun gør brug af. Ditte siger selv, at hun er meget kræsen, når det kommer til at udvælge samarbejdspartnere og leverandører, fordi det er vigtigt for hende at have et godt kendskab til et produkt eller en partner.
Om sit valg af Mette Ravn vanilje fremhæver Ditte, at Mette altid er på jagt efter de bedste vaniljer, hvilket garanterer råvarer af bedste kvalitet, og så fremhæver hun også, at Mette interesserer sig for hele processen, for økologi og ordentlige arbejdsvilkår.

Et år i vaniljenørderiets tegn

Et år i vaniljenørderiets tegn

Det har været et travlt år, ikke mindst fordi jeg har skrevet og udgivet en bog! (juhuu!) Hvor jeg har fået lov til at nørde vanilje til den helt store guldmedalje.
To af Danmarks fedeste magasiner har fundet plads til mig og vanilje. Og jeg er blæst helt bagover af al den skønne opmærksomhed og taknemmelig for at få lov til at dele min passion for vanilje med Gastro og Bo Bedres læsere.

Anneth, en kvinde med ansvar og ambitioner

Anneth, en kvinde med ansvar og ambitioner

Anneth er en ambitiøs go-getter med ben i næsen med hovedet godt skruet på. Hun har næse for at planlægge arbejdet og sørge for at følge op, så det rent faktisk kommer i mål.
I sin rolle som field manager, administrerer Anneth arbejdsdagen for 46 medarbejdere, herunder blandt andre markarbejderne, tre sikkerhedsvagter, en managerassistent og en kok, som laver både morgenmad og frokost til alle de ansatte.

Torben Bangs franske suk

Torben Bangs franske suk

Engang boede han i Paris, i New York, i Montreal. Så kom han tilbage til Danmark i tryg forvisning om, at verden ligger lige udenfor.
Torben Bang, én af Danmarks allerstørste kapaciteter indenfor festkager, taler om livet i en tid, hvor verden og festen er lukket.

Historien om risalamande

Historien om risalamande

For den almindelige bondebefolkning på landet var grød en dagligdagsspise kogt på vand og byggryn, mens sødgrød, som blev kogt på sødmælk, kun blev serveret ved særlige lejligheder og til jul.
Risen kom til Danmark fra arabiske handlende, men det var så luksuriøs og dyr en råvare, at den kun var forbeholdt de fineste folks køkkener.