Mette Ravn Vanilje

 

Artikler om: Vaniljelivet

Historien om risalamande

Historien om risalamande

For den almindelige bondebefolkning på landet var grød en dagligdagsspise kogt på vand og byggryn, mens sødgrød, som blev kogt på sødmælk, kun blev serveret ved særlige lejligheder og til jul.
Risen kom til Danmark fra arabiske handlende, men det var så luksuriøs og dyr en råvare, at den kun var forbeholdt de fineste folks køkkener.

Julegaveidé

Julegaveidé

‘Jeg føler mig ærligt talt lidt som Karen Blixen. Jeg har en vaniljefarm i Afrika.”

Måske bliver det en dag åbningen på en bog – hvem ved? Mens du venter på Mettes hjemmedyrkede vanilje, kan du læse med i I køkkenet med Karen Blixen, der handler om Blixens passionerede forhold til gastronomien.

Find vej i vaniljejunglen

Find vej i vaniljejunglen

Har du også stået nede i supermarkedet, kigget på en vaniljestang og tænkt: ‘Polynesisk, Tahiti eller Madagaskar, det lyder alt sammen fint’, men ikke rigtigt vidst, hvad det indebar, så læs videre. Jeg vil prøve at kaste lidt lys over vaniljejunglen.

Slavedrengen, der revolutionerede vaniljeverdenen

Slavedrengen, der revolutionerede vaniljeverdenen

Vanilje er ikke bare vanilje, plejer vi at sige. Og det dækker selvfølgelig over alle de tusindvis af sanseindtryk, man kan hente fra forskellige vaniljer. Men det dækker også over den historie, som vaniljen har med sig. Historien om drengen, Edmund, der kunne det,...

Uganda er sommerens vanilje

Uganda er sommerens vanilje

I det østlige Uganda, tæt på byen Jinja og Nilens udspring, finder du Gourmet Gardens. Farmen er ejet og drevet af Clemens Fehrs, der i årtier har dyrket vanilje og andre eksotiske afgrøder på det afrikanske kontinent. Clemens slog sig ned her for 5 år siden, og har...

Zombeans

Zombeans

En zombean er, når de sidste korn er skrabet ud af vaniljestangen, men den stadig dufter fantastisk og slet ikke føles opbrugt. Der er nemlig masser, du kan gøre med den. Det var Marie Frank (du kan læse mere om Marie her), der kom op med navnet, 'zombean'. Vi syntes,...

Vanilje og Marie er fan af hinanden

Vanilje og Marie er fan af hinanden

Sender man et blik hen over hendes Instagrambilleder, er der ingen tvivl. Hun er en kvinde, man gerne vil have mere af, og særligt, hvis hun siger: Skal jeg ikke tage kage med? For hen over hendes Instagram åbenbarer der sig kager, præsenteret uimodståeligt på smuk...

Billeder fra vores farm i Tanzania

Billeder fra vores farm i Tanzania

Afrika er helt fantastisk! Jeg har boet på kontinentet i flere omgange og er vendt tilbage flere gange end jeg har tal på. Området, hvor vi har vores farm, ligger i det nordvestlige Tanzania og er et af de frodigste områder, jeg nogensinde har besøgt. Jeg tager en...

Chokoladefestival 2020

Chokoladefestival 2020

Hvert år afholder Chokoladeselskabet  chokoladefestival. Her samler de alle os, der er vilde med chokolade. Vanilje og chokolade er de bedste venner, så igen i år gav festivallen mig taletid. Denne gang var jeg så heldig at have selskab på scenen: Marie Holm, som de...

Tilbage som dommer i Paris

Tilbage som dommer i Paris

Hvert år afholdes der, i forbindelse med Salon d'Agricultre i Paris, den prestigiøse Concours Générale Agricole, hvor de dygtigste og mest ambitiøse råvareproducenter får deres varer bedømt af et panel af eksperter. I år for den 129. gang! Der er flere kategorier end...