Mette Ravn Vanilje

 

Artikler om: Baggrund

Historien om risalamande

Historien om risalamande

For den almindelige bondebefolkning på landet var grød en dagligdagsspise kogt på vand og byggryn, mens sødgrød, som blev kogt på sødmælk, kun blev serveret ved særlige lejligheder og til jul.
Risen kom til Danmark fra arabiske handlende, men det var så luksuriøs og dyr en råvare, at den kun var forbeholdt de fineste folks køkkener.

Julegaveidé

Julegaveidé

‘Jeg føler mig ærligt talt lidt som Karen Blixen. Jeg har en vaniljefarm i Afrika.”

Måske bliver det en dag åbningen på en bog – hvem ved? Mens du venter på Mettes hjemmedyrkede vanilje, kan du læse med i I køkkenet med Karen Blixen, der handler om Blixens passionerede forhold til gastronomien.

Find vej i vaniljejunglen

Find vej i vaniljejunglen

Har du også stået nede i supermarkedet, kigget på en vaniljestang og tænkt: ‘Polynesisk, Tahiti eller Madagaskar, det lyder alt sammen fint’, men ikke rigtigt vidst, hvad det indebar, så læs videre. Jeg vil prøve at kaste lidt lys over vaniljejunglen.

Slavedrengen, der revolutionerede vaniljeverdenen

Slavedrengen, der revolutionerede vaniljeverdenen

Vanilje er ikke bare vanilje, plejer vi at sige. Og det dækker selvfølgelig over alle de tusindvis af sanseindtryk, man kan hente fra forskellige vaniljer. Men det dækker også over den historie, som vaniljen har med sig. Historien om drengen, Edmund, der kunne det,...

Vanilje er ikke bare vanilje

Vanilje er ikke bare vanilje

Vi ved allesammen, at vin ikke bare er vin. Det er det samme med vanilje: vanilje er ikke bare vanilje. Som med vin har sorten, jordbunden, vejret og den efterfølgende bearbejdning betydning for det endelige produkt. Det er ikke alene indholdet af vanillin (det stof...