Nyt fra farmen

Første besøg i 2023

Af Mette Ravn


Det er ALTID rart at komme hjem til farmen

Men denne gang var det ekstra skønt at svinge ned af grusvejen mod farmen. Jeg var der sidst i oktober måned, og siden da har Anneth og hendes team knoklet på en række vigtige opgaver, som jeg glædede mig til at se resultaterne af. Og så glædede jeg mig til at gense Zungu, vores vagthund, som jeg havde med til farmen i oktober måned.

Arbejdet på farmen

December og januar er tørre måneder, så arbejdet er fokuseret på forberedelse af de våde måneder, hvor planterne har brug for næring for at vokse.

Vaniljeorkidéer er sultne planter, så vi producerer året rundt økologisk kompost. En vigtig ingrediens i komposten er Yellow flowers, som vi har samlet i naturen omkring farmen, men som vi fra næste sæson har på farmen, så vi ikke længere skal bruge ressourcer på at transportere.

Rundt om hele farmen har vi plantet et levende hegn af kei apples, en busk som masaierne bruge til at holde løver og elefanter ude med. Busken har kraftige septiske pigge, så det er ikke en man bare lige moser sig igennem. 

Zungu 

Hunde bliver ikke altid behandlet godt hernede, så jeg var spændt på om mine formaning og instruktioner omkring pasning af Zungu, var blevet efterlevet. Det var de heldigvis, og det var tydeligt at Zungu nu betragter vores vagter som sin nye familie, og at han passer godt på os allesammen.

Louise ankom 

En af de vigtigste opgaver jeg havde, var at gøre klar til at byde Louise velkommen. På farmen blev hun den første dag modtaget med klapsalver og kram fra medarbejderne, som huskede hende fra hendes tid som praktikant hos os.

Husk du kan følge både farmen og mig på instagram

 

 

 

Vaniljestænger på planten

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *