Torben Bang, Chefkonditor hos Falsters Kyst

Af Mette Ravn

 

Torben Bang er chefkonditor hos Falsters Kyst, og den 22. april 2023 deltager han sammen med tre andre konditorer og dessertkokke i Lækkerier Prisen under temaet “Konfetti”.

 

Hvem er Torben?
Udlært bager og konditor. Går op i kvalitet. Går op i god smag. Konsistenser.

Personligt er jeg et land-menneske. Det er jeg jo blevet, for jeg er jo flyttet på landet. Og jeg bliver mere og mere naturmenneske – bliver faktisk mere og mere det menneske, jeg var, da jeg voksede op. Det er, som om det der københavneri er rystet lidt af mig, måske.

 

Hvorfor Falsters Kyst?
Jeg ville gerne ud af byen, for jeg opdagede under corona, at jeg faktisk ikke brugte byen. Jeg arbejdede i byen, men jeg brugte ikke byen på mine fridage. I stedet tog jeg ud af byen. Og så kom muligheden for at få et job på landet, hvor man laver samme kvalitet, som jeg gjorde i København, og jeg kunne få hus og have, skov og strand og mulighed for at dyrke egne grøntsager.

 

Du er jo det roligste væsen, men er der et konkurrencemenneske gemt i dig?
Ja, det er der. Jeg vil gerne gøre det vildt godt og imponere dommerne, og hvis det resulterer i at vinde, så er det superfedt. Men hvis jeg er glad for det, jeg har afleveret, så er jeg også tilfreds med det.

 

Bær eller chokolade?
Laaaaang tænkepause: frugtig chokolade

 

Hvordan udvælger du leverandører, og hvad er dine krav til råvarerne?
Jeg har høje krav til råvarer. En ting er produktet, men især med de små producenter, er det også personlighederne bag. Hvem er det, man køber af. Og hernede på Falsters Kyst bliver vi jo mere og mere lokale: altså vinen er lokal, alle grøntsager er lokale.

 

Hvad er dit forhold til vanilje?
Jeg elsker vanilje. Vanilje er lidt sjovt, når man starter i lære som bager eller konditor, så er vanilje det første krydderi, man møder. Vaniljecremen er det første, man skal. Lav en god vaniljecreme, og så kommer alt det andet derefter.

 

Torben har tidligere givet et interview til os. Læs det her

I bogen om vanilje finder du Torbens vidunderlige opskrift på den klassiske Othellolagkage.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *