Mette Ravn Vanilje

 

Artikler om: Events og medier

Et år i vaniljenørderiets tegn

Et år i vaniljenørderiets tegn

Det har været et travlt år, ikke mindst fordi jeg har skrevet og udgivet en bog! (juhuu!) Hvor jeg har fået lov til at nørde vanilje til den helt store guldmedalje.
To af Danmarks fedeste magasiner har fundet plads til mig og vanilje. Og jeg er blæst helt bagover af al den skønne opmærksomhed og taknemmelig for at få lov til at dele min passion for vanilje med Gastro og Bo Bedres læsere.

Torben Bangs franske suk

Torben Bangs franske suk

Engang boede han i Paris, i New York, i Montreal. Så kom han tilbage til Danmark i tryg forvisning om, at verden ligger lige udenfor.
Torben Bang, én af Danmarks allerstørste kapaciteter indenfor festkager, taler om livet i en tid, hvor verden og festen er lukket.

Historien om risalamande

Historien om risalamande

For den almindelige bondebefolkning på landet var grød en dagligdagsspise kogt på vand og byggryn, mens sødgrød, som blev kogt på sødmælk, kun blev serveret ved særlige lejligheder og til jul.
Risen kom til Danmark fra arabiske handlende, men det var så luksuriøs og dyr en råvare, at den kun var forbeholdt de fineste folks køkkener.

Julegaveidé

Julegaveidé

‘Jeg føler mig ærligt talt lidt som Karen Blixen. Jeg har en vaniljefarm i Afrika.”

Måske bliver det en dag åbningen på en bog – hvem ved? Mens du venter på Mettes hjemmedyrkede vanilje, kan du læse med i I køkkenet med Karen Blixen, der handler om Blixens passionerede forhold til gastronomien.

Find vej i vaniljejunglen

Find vej i vaniljejunglen

Har du også stået nede i supermarkedet, kigget på en vaniljestang og tænkt: ‘Polynesisk, Tahiti eller Madagaskar, det lyder alt sammen fint’, men ikke rigtigt vidst, hvad det indebar, så læs videre. Jeg vil prøve at kaste lidt lys over vaniljejunglen.

Uganda er sommerens vanilje

Uganda er sommerens vanilje

I det østlige Uganda, tæt på byen Jinja og Nilens udspring, finder du Gourmet Gardens. Farmen er ejet og drevet af Clemens Fehrs, der i årtier har dyrket vanilje og andre eksotiske afgrøder på det afrikanske kontinent. Clemens slog sig ned her for 5 år siden, og har...

Zombeans

Zombeans

En zombean er, når de sidste korn er skrabet ud af vaniljestangen, men den stadig dufter fantastisk og slet ikke føles opbrugt. Der er nemlig masser, du kan gøre med den. Det var Marie Frank (du kan læse mere om Marie her), der kom op med navnet, 'zombean'. Vi syntes,...

Vanilje og Marie er fan af hinanden

Vanilje og Marie er fan af hinanden

Sender man et blik hen over hendes Instagrambilleder, er der ingen tvivl. Hun er en kvinde, man gerne vil have mere af, og særligt, hvis hun siger: Skal jeg ikke tage kage med? For hen over hendes Instagram åbenbarer der sig kager, præsenteret uimodståeligt på smuk...

Billeder fra vores farm i Tanzania

Billeder fra vores farm i Tanzania

Afrika er helt fantastisk! Jeg har boet på kontinentet i flere omgange og er vendt tilbage flere gange end jeg har tal på. Området, hvor vi har vores farm, ligger i det nordvestlige Tanzania og er et af de frodigste områder, jeg nogensinde har besøgt. Jeg tager en...

Chokoladefestival 2020

Chokoladefestival 2020

Hvert år afholder Chokoladeselskabet  chokoladefestival. Her samler de alle os, der er vilde med chokolade. Vanilje og chokolade er de bedste venner, så igen i år gav festivallen mig taletid. Denne gang var jeg så heldig at have selskab på scenen: Marie Holm, som de...