Historien om risalamande

Historien om risalamande

Historien om risalamande Mange af de råvarer vi i dag forbinder med jul kom i sin tid hertil via Silkevejen fra Kina til Europa. Man gemte det allerbedste og dyreste til årets vigtigste højtid: Julen. Men også før, i århundreder før den kristne jul, har mennesker i...
Julegaveidé

Julegaveidé

Julegaveidé Det her er et gæsteindlæg af forfatter og journalist Signe Wulff Karen Blixen starter sit fremragende værk Den afrikanske farm sådan her: ”Jeg havde en farm i Afrika ved foden af bjerget Ngong. Selve ækvators linje trak sig over højlandet femogtyve mil...
Find vej i vaniljejunglen

Find vej i vaniljejunglen

Find vej i vaniljejunglen Har du også stået nede i supermarkedet, kigget på en vaniljestang og tænkt: ‘Polynesisk, Tahiti eller Madagaskar, det lyder alt sammen fint’, men ikke rigtigt vidst, hvad det indebar, så læs videre. Jeg vil prøve at kaste lidt lys over...
Uganda er sommerens vanilje

Uganda er sommerens vanilje

Uganda er sommerens vanilje I det østlige Uganda, tæt på byen Jinja og Nilens udspring, finder du Gourmet Gardens. Farmen er ejet og drevet af Clemens Fehrs, der i årtier har dyrket vanilje og andre eksotiske afgrøder på det afrikanske kontinent. Clemens slog sig ned...
Zombeans

Zombeans

Zombeans En zombean er, når de sidste korn er skrabet ud af vaniljestangen, men den stadig dufter fantastisk og slet ikke føles opbrugt. Der er nemlig masser, du kan gøre med den. Det var Marie Frank (du kan læse mere om Marie her), der kom op med navnet,...
Billeder fra vores farm i Tanzania

Billeder fra vores farm i Tanzania

Billeder fra vores farm i Tanzania Afrika er helt fantastisk! Jeg har boet på kontinentet i flere omgange og er vendt tilbage flere gange end jeg har tal på. Området, hvor vi har vores farm, ligger i det nordvestlige Tanzania og er et af de frodigste områder, jeg...
Chokoladefestival 2020

Chokoladefestival 2020

Chokoladefestival 2020 Hvert år afholder Chokoladeselskabet  chokoladefestival. Her samler de alle os, der er vilde med chokolade. Vanilje og chokolade er de bedste venner, så igen i år gav festivallen mig taletid. Denne gang var jeg så heldig at have selskab på...
Tilbage som dommer i Paris

Tilbage som dommer i Paris

Tilbage som dommer i Paris Hvert år afholdes der, i forbindelse med Salon d’Agricultre i Paris, den prestigiøse Concours Générale Agricole, hvor de dygtigste og mest ambitiøse råvareproducenter får deres varer bedømt af et panel af eksperter. I år for den 129....
Crowdfunding – hold nu op!

Crowdfunding – hold nu op!

Crowdfunding – hold nu op! Crowdfunding – hold nu op! Vores crowdfunding kampagne var ved at lægge os ned Vi var slet ikke forberedte på, at SÅ mange skulle have lyst til kvalitetsvanilje. Og til at opleve, hvor store forskellene er på de forskellige...
Fjerde søndag i advent

Fjerde søndag i advent

Fjerde søndag i advent Salt og sødt i juledagene: Æbleflæsk med vanilje Vi bliver i den gammeldags genre og slutter adventstiden af med en klassiker. For hvem har ikke prøvet påny at brede juledugen ud og invitere til kalas i juledagene – men med de sunde...
Tredje søndag i advent

Tredje søndag i advent

Tredje søndag i advent Risalamande med seriøs smæk på vaniljen De fleste har helt styr på julens risalamande. Måske er opskriften gået i arv i generationer? Måske er den fundet i en avis det første år, man netop stod til at holde julen selv? Én ting er sikkert. Tænker...