Risalamande med tahitivanilje

Portioner:

6

Tilberedelsestid:

2 timer

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert
Introduktion

Om risalamande og kogning af grødris

By: Mette Ravn

I denne opskrift bruger Marie Frank et trick, som jeg ville ønske, jeg havde lært noget før: At give grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Tahitivanilje

Ingredienser

  • 150 g grødris
  • 750 ml sødmælk
  • 250 ml piskefløde
  • 75 g sukker
  • 1 Tahiti vaniljestang
  • 1 tsk. salt
  • 125 g smuttede mandler, grofthakkede
  • 3 dl piskefløde
Vaniljestang koges med
Hakkede mandler til risalamande

Instruktioner

Step 1

Kog risene op i koldt vand og lad dem koge et minut. Hæld vandet fra. Gentag to gange med frisk vand.

Step 2

Hæld risene tilbage i gryden med sødmælk, piskefløde, sukker, vaniljekorn og -stangen og kog op. Skru varmen ned og lad det simre i 45-60 minutter uden låg. Rør jævnligt i risengrøden, så mælken ikke brænder på.

Step 3

Tag af varmen, når grøden stadig ser noget tynd ud (den tykner mens den køler ned). Smag til med salt og lad den varme grød køle af til dagen efter. Fisk vaniljestangen op.

Step 4

Pisk fløden til meget blødt skum (fløden bliver ved med at stivne, når man folder den i risengrøden) og vend i risengrøden sammen med mandlerne. Smag til og sæt på køl indtil servering.

Step 5 – anretning

Serveres med kirsebærsovs med solbær

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Nytårskager med vanilje og passionsfrugt

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker.
I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse – uden at det hele bare bliver sødt med sødt.

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Vaniljemayonnaise til hummer

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.

Billede af kagen cannelé

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.