Risalamande med tahitivanilje

Portioner:

6

Tilberedelsestid:

2 timer

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert
Introduktion

Om risalamande og kogning af grødris

By: Mette Ravn

I denne opskrift bruger Marie Frank et trick, som jeg ville ønske, jeg havde lært noget før: At give grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Tahitivanilje

Ingredienser

  • 150 g grødris
  • 750 ml sødmælk
  • 250 ml piskefløde
  • 75 g sukker
  • 1 Tahiti vaniljestang
  • 1 tsk. salt
  • 125 g smuttede mandler, grofthakkede
  • 3 dl piskefløde
Vaniljestang koges med
Hakkede mandler til risalamande

Instruktioner

Step 1

Kog risene op i koldt vand og lad dem koge et minut. Hæld vandet fra. Gentag to gange med frisk vand.

Step 2

Hæld risene tilbage i gryden med sødmælk, piskefløde, sukker, vaniljekorn og -stangen og kog op. Skru varmen ned og lad det simre i 45-60 minutter uden låg. Rør jævnligt i risengrøden, så mælken ikke brænder på.

Step 3

Tag af varmen, når grøden stadig ser noget tynd ud (den tykner mens den køler ned). Smag til med salt og lad den varme grød køle af til dagen efter. Fisk vaniljestangen op.

Step 4

Pisk fløden til meget blødt skum (fløden bliver ved med at stivne, når man folder den i risengrøden) og vend i risengrøden sammen med mandlerne. Smag til og sæt på køl indtil servering.

Step 5 – anretning

Serveres med kirsebærsovs med solbær

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Rødfisk i vaniljeolie

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Nytårskager med vanilje og passionsfrugt

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker.
I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse – uden at det hele bare bliver sødt med sødt.

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂