Kirsebærsauce med solbær

Portioner:

6

Tilberedelsestid:

30 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert

Introduktion

Når man piller ved traditionerne

By: Mette Ravn

Ingen risalamande uden kirsebærsauce. Og ve den, der piller ved traditionerne. Og så alligevel. Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet? Noget udefinerbart, der på én gang fastholder den julede kirsebærtradition, men også inviterer en note ind fra barndommens saftglas?
Og hvor rosenvand sæter den sidste prik over i’et, og smelter julen sammen med den oprindelige solhvervsfest?

En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!

 

Nytårskage med vaniljemousse
Ingredienser
  • 500 g udstenede kirsebær fra frost
  • 100 g frosne solbær
  • 125 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl god kirsebærvin f.eks Coldhand Winery eller Frederiksdal (erstat evt. med mandellikøren Amaretto)
  • 2 spsk Maizena
  • Et nip salt
  • Saft af ½-1 citron
  • 1-2 tsk rosenvand, smag til (kan udelades)
vaniljecreme
Rislalamande

Instruktioner

Step 1

Kom de frosne kirsebær og solbær i en gryde med sukkeret og lad stå en times tid ved stuetemperatur til sukkeret er opløst i saften fra bærrene. Hæld vand og kirsebærvin ved, bring i kog over svag varme og lad simre i 10 minutters tid.

Step 2

Opløs maizena i et par spsk koldt vand og rør i kirsebærsaucen. Kog op et par minutter til saucen tykner og smag til med rosenvand, citronsaft og salt.

Step 3

Lav gerne saucen et par dage i forvejen, da den kun bliver bedre af at trække lidt på køl.

Servér til risalamande.

Feedback og forslag

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den. 

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

+45 4128 1002

Fra bloggen

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!

Rislalamande

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Rødfisk i vaniljeolie

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Portioner: 12Tilberedelsestid: 2 t +  1/2t dagen førSværhedsgrad: SværKøkken: Sødt - kageIntroduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den...