Risalamande med tahitivanilje

Portioner:

6

Tilberedelsestid:

2 timer

Sværhedsgrad:

Let

Køkken:

Dessert

Introduktion

Om risalamande og kogning af grødris

By: Mette Ravn

 

I denne opskrift bruger Marie Frank et trick, som jeg ville ønske, jeg havde lært noget før: At give grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Tahitivanilje
Ingredienser
  • 150 g grødris
  • 750 ml sødmælk
  • 250 ml piskefløde
  • 75 g sukker
  • 1 Tahiti vaniljestang
  • 1 tsk. salt
  • 125 g smuttede mandler, grofthakkede
  • 3 dl piskefløde
Vaniljestang koges med
Hakkede mandler til risalamande

Instruktioner

Step 1

Kog risene op i koldt vand og lad dem koge et minut. Hæld vandet fra. Gentag to gange med frisk vand.

Step 2

Hæld risene tilbage i gryden med sødmælk, piskefløde, sukker, vaniljekorn og -stangen og kog op. Skru varmen ned og lad det simre i 45-60 minutter uden låg. Rør jævnligt i risengrøden, så mælken ikke brænder på.

Step 3

Tag af varmen, når grøden stadig ser noget tynd ud (den tykner mens den køler ned). Smag til med salt og lad den varme grød køle af til dagen efter. Fisk vaniljestangen op.

Step 4

Pisk fløden til meget blødt skum (fløden bliver ved med at stivne, når man folder den i risengrøden) og vend i risengrøden sammen med mandlerne. Smag til og sæt på køl indtil servering.

Step 5 – anretning

Serveres med kirsebærsovs med solbær

Feedback og forslag

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den. 

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

+45 4128 1002

Fra bloggen

Rislalamande

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Portioner: 12Tilberedelsestid: 2 t +  1/2t dagen førSværhedsgrad: SværKøkken: Sødt - kageIntroduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den...
Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Portioner: 12Tilberedelsestid: 2 t +  1/2t dagen førSværhedsgrad: SværKøkken: Sødt - kageIntroduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den...

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.

Nytårskager med vanilje og passionsfrugt

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker.
I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse – uden at det hele bare bliver sødt med sødt.