Vaniljeis med vanilje fra Uganda
Portioner:
6Tilberedelsestid:
1 time + 1/2 timeSværhedsgrad:
MiddelKøkken:
DessertOm iskrystaller
I denne opskrift benyttes skummetmælkspulver og glukosesirup for at give den mest cremede is, uden iskrystaller. Skummetmælkspulveret binder en del af væsken som ellers ville krystallisere, mens glukosesirup forhindrer dannelsen af de relativt store iskrystaller fra sukrose, og i stedet bidrager til dannelsen af mindre iskrystaller, hvilket giver en blødere is.

Ingredienser



Instruktioner
Step 1
Step 2
Step 3
Varm igen mælken op til lige under kogepunktet og hæld langsomt i æggeblommerne under omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden og varm op over lav varme, til cremen er 75C varm.
Step 4
Step 5
Feedback og forslag
2 Kommentarer
Indsend en kommentar
Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.
Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.
Hej Mette
Lækkert!!!
Mener du at stængerne skal hakkes hele og koges med mælken?
Du har nemlig et billede med af en kniv der skraber vanillekorn, Dem er der bare intet nævnt om i opskriften?
Orv ja, det kan jeg godt se. Tanken er, at du flækker og derefter hakker stængerne groft, så kornene kan komme ud. På den måde kommer de til at afgive mest mulig smag til ismassen. Håber det giver mening, ellers giv lyd 🙂