Creme Anglaise

Portioner:

4

Tilberedelsestid:

30 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Sødt

Introduktion

Om crème anglaise

By: Mette Ravn

 

Crème anglaise er én af grundelementerne i det søde køkken. Den kan bruges som den er, og hældes over bær, chokoladekage eller frugttærter. Eller den kan fryses ned, alene eller i selskab med en anden smagsgiver i form af en lækker, cremet is.

Crème anglaise indeholder kun fire (fem) ingredienser: mælk (evt fløde), æggeblommer, sukker og vanilje.

 

 

 

Ingredienser

  • 250ml piskefløde 
  • 250ml sødmælk
  • 1 tahiti vaniljestang
  • 50g sukker 
  • 5 æggeblommer
  • Godt nip salt 

Hvis du ikke har en tahitivaniljestang, kan en anden vaniljestang sagtens bruges. Bruger du for eksempel vaniljen fra Costa Rica, giver det en anden dyb og mindre floral smag, som jeg synes passer godt til desserter med nødder.

Instruktioner

Step 1

Kom piskefløde, sødmælk og vaniljestang og -korn i en tykbundet kasserolle og varm op over middel varme til ca. 80 grader C. Sluk for varmen og lad massen trække 15 minutter. 

Step 2

Pisk imens æggeblommer med sukkeret til en lys og meget luftig æggesnaps.

Step 3

Fisk vaniljestangen op og læg den til side, varm mælken op igen til ca. 80 grader C og hæld halvdelen i æggesnapsen under kraftig piskning. Hæld æggemassen tilbage i kasserollen og varm op til 85 grader C over svag varme, mens du konstant rører i cremen. Tag straks cremen af varmen og hæld den i en skål.

Step 4

Kom vaniljestangen tilbage i cremen, læg et stykke husholdningsfilm direkte på overfladen af cremen og sæt på køl til cremen er iskold.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

Indisk vanilje

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Varme indiske krydderier og skøn indisk vanilje.

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.