Creme Anglaise

Portioner:

4

Tilberedelsestid:

30 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Sødt

Introduktion

Om crème anglaise

By: Mette Ravn

 

Crème anglaise er én af grundelementerne i det søde køkken. Den kan bruges som den er, og hældes over bær, chokoladekage eller frugttærter. Eller den kan fryses ned, alene eller i selskab med en anden smagsgiver i form af en lækker, cremet is.

Crème anglaise indeholder kun fire (fem) ingredienser: mælk (evt fløde), æggeblommer, sukker og vanilje.

 

 

 

Ingredienser

  • 250ml piskefløde 
  • 250ml sødmælk
  • 1 tahiti vaniljestang
  • 50g sukker 
  • 5 æggeblommer
  • Godt nip salt 

Hvis du ikke har en tahitivaniljestang, kan en anden vaniljestang sagtens bruges. Bruger du for eksempel vaniljen fra Costa Rica, giver det en anden dyb og mindre floral smag, som jeg synes passer godt til desserter med nødder.

Instruktioner

Step 1

Kom piskefløde, sødmælk og vaniljestang og -korn i en tykbundet kasserolle og varm op over middel varme til ca. 80 grader C. Sluk for varmen og lad massen trække 15 minutter. 

Step 2

Pisk imens æggeblommer med sukkeret til en lys og meget luftig æggesnaps.

Step 3

Fisk vaniljestangen op og læg den til side, varm mælken op igen til ca. 80 grader C og hæld halvdelen i æggesnapsen under kraftig piskning. Hæld æggemassen tilbage i kasserollen og varm op til 85 grader C over svag varme, mens du konstant rører i cremen. Tag straks cremen af varmen og hæld den i en skål.

Step 4

Kom vaniljestangen tilbage i cremen, læg et stykke husholdningsfilm direkte på overfladen af cremen og sæt på køl til cremen er iskold.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Nytårskager med vanilje og passionsfrugt

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker.
I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse – uden at det hele bare bliver sødt med sødt.

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Koldskål med masser af vanilje

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vanilje koldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank, får du smagen af sommer i en skål.
Desserten er reduceret til hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv ret fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.