Creme Anglaise

Portioner:

4

Tilberedelsestid:

30 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Sødt

Introduktion

Om crème anglaise

By: Mette Ravn

 

Crème anglaise er én af grundelementerne i det søde køkken. Den kan bruges som den er, og hældes over bær, chokoladekage eller frugttærter. Eller den kan fryses ned, alene eller i selskab med en anden smagsgiver i form af en lækker, cremet is.

Crème anglaise indeholder kun fire (fem) ingredienser: mælk (evt fløde), æggeblommer, sukker og vanilje.

 

 

 

Ingredienser

  • 250ml piskefløde 
  • 250ml sødmælk
  • 1 tahiti vaniljestang
  • 50g sukker 
  • 5 æggeblommer
  • Godt nip salt 

Hvis du ikke har en tahitivaniljestang, kan en anden vaniljestang sagtens bruges. Bruger du for eksempel vaniljen fra Costa Rica, giver det en anden dyb og mindre floral smag, som jeg synes passer godt til desserter med nødder.

Instruktioner

Step 1

Kom piskefløde, sødmælk og vaniljestang og -korn i en tykbundet kasserolle og varm op over middel varme til ca. 80 grader C. Sluk for varmen og lad massen trække 15 minutter. 

Step 2

Pisk imens æggeblommer med sukkeret til en lys og meget luftig æggesnaps.

Step 3

Fisk vaniljestangen op og læg den til side, varm mælken op igen til ca. 80 grader C og hæld halvdelen i æggesnapsen under kraftig piskning. Hæld æggemassen tilbage i kasserollen og varm op til 85 grader C over svag varme, mens du konstant rører i cremen. Tag straks cremen af varmen og hæld den i en skål.

Step 4

Kom vaniljestangen tilbage i cremen, læg et stykke husholdningsfilm direkte på overfladen af cremen og sæt på køl til cremen er iskold.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Indisk vanilje

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Varme indiske krydderier og skøn indisk vanilje.

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

Budding for to

Budding for to

I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne køkken og blæser dig omkuld med den bløde tekstur, milde udtryk og kraftfulde vaniljesmag.

Nordens svar på Panna cotta!

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Vaniljemayonnaise til hummer

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.