Gammeldags Fastelavnsboller – helt klassisk og med twists
Portioner:
12 stykTilberedelsestid:
2 timerSværhedsgrad:
MiddelKøkken:
SødtFastelavnsboller som min mormor lavede dem
Alligevel kunne jeg ikke lade være med at lege lidt med smagene og komme med to varianter over den klassiske opskrift: en eksotisk med rosenvand og pistacienødder, der leder tankerne hen på det mellemøstlige, og en dirty version med bacon (prøv det før du siger noget!).

Ingredienser
Bolledej
2 dl mælk
200 g smør
50 g gær
100 g sukker
1 tsk salg
500 g hvedemel
Vaniljecreme
1 æg
2 spsk sukker
2,5 tsk mel
2,5 dl kold mælk
0,5 stang vanilje
Variationer
Dirty:
1 skive bacon
Eksotisk:
1 spsk rosenvand
35 g pistcienødder




Instruktioner
Bolledej
- Lun mælk og smelt smørret deri
- Smuldr gæren i mælkeblandingen
- Put de tørre ingredienser i røremaskinen eller en røreskål, og hæld mælkeblandingen over
- Rør indtil dejen slipper siderne af skålen og du har en sammenhængende dej.
- Stil dejen lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse
Vaniljecreme
- Pisk æg og sukker sammen
- Flæk vaniljestangen og skil kornene ad ved at blande med lidt sukker
- Pisk alle ingredienser sammen i en gryde og bring den til kog under konstant omrøring.
- Lad koge godt igennem (ellers smager cremen af mel). Pas på det ikke brænder på.
Samling
- Del dejen i 24 lige store stykker, rul dem til kugler og sæt dem på en bageplade. Brug evt en vægt for at få dem lige store.
- Lad dem hæve i ca 30 minutter
- Tryk et hul midt i bollen (jeg bruger fingrene, men du kan også bruge bunden af et snapseglas.
- Fyld hullet med creme
- Bag ved 220 grader i 12 min
- Dekorer med glasur du kan bruge Torbens opskrift
Variationer: Dirty med bacon
- Rist en skive bacon og lad den køle ned på et stykke køkkenrulle.
- Hak den afkølede bacon helt fint og drys over fastelavnsbollerne inden du bager dem
Variationer: Eksotisk med rosenvand og pistacie
- Tilføj en spsk rosenvand til cremen når den er færdig. Rør godt igennem.
- Hak picstacienødder fint og drys over bollerne inden du sætter dem i ovnen
Feedback og forslag
Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.
Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.
0 kommentarer