Overnight grød med vaniljeekstrakt

Portioner:

1 person

Tilberedelsestid:

5 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Morgenmad

Introduktion

Overnight soak med vaniljeekstrakt

Af Mette Ravn

Jeg indrømmer at jeg ikke er god til at huske at få den her skønne ret sat over aftenen før, men når jeg gør, så sender jeg en taknemmelig tanke til i-går-mig for at have brugt tre minutter på at gøre min morgen så meget bedre.

Grøden kan laves med alle mulige forskellige væsker, men jeg er rigtig glad for arla unikas sæson kefir. Kan jeg ikke få den, bruger jeg som regel kærnemælk.

Grøden kan varieres på en million forskellige måder. Jeg lave ofte tiramisu-udgaven. Der er noget dekadent over at starte dagen på den måde.

Ingredienser til overnight soak

Ingredienser

Grød

1 dl havregryn
2 spsk chiafrø
2 dl kefir, kærnemælk eller anden væske
1 tsk vaniljeekstrakt

Topping

Frugt, bær, peanutbutter, syltetøj, nødder, kærner, müsli. Kun fantasien sætter grænser.

Variationer

Tiramisu: erstat 1 dl kefir med 1 dl stærk kaffe, og drys toppen af grøden med kakaopulver lige inden du spiser den.

Gulerodskage: riv 1 dl gulerod og tilsæt til grøden sammen med 0,5 tsk kanel og en knivspids kardemomme.

 

vaniljeekstrakt til grød
vaniljeekstrakt i grød
Grød med vaniljeekstrakt
Overnight soak med vaniljeekstrakt

Instruktioner

Grød

  1. Bland alle ingredienser godt sammen 
  2. Stil på køl til næste dag, eller i mindst 4 timer.
  3. Inden servering røres grøden rundt og de valgte toppings tilføjes.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

Vaniljecreme

En klassisk vaniljecreme er en god at have i sit arsenal, når man skal lave desserter. Her får du Torben Bangs opskrift på en lækker, fløjlsblød vaniljecreme – den passer perfekt til for eksempel en Othellolagkage.

Billede af kagen cannelé

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Vaniljemayonnaise til hummer

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!