Overnight grød med vaniljeekstrakt

Portioner:

1 person

Tilberedelsestid:

5 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Morgenmad

Introduktion

Overnight soak med vaniljeekstrakt

Af Mette Ravn

Jeg indrømmer at jeg ikke er god til at huske at få den her skønne ret sat over aftenen før, men når jeg gør, så sender jeg en taknemmelig tanke til i-går-mig for at have brugt tre minutter på at gøre min morgen så meget bedre.

Grøden kan laves med alle mulige forskellige væsker, men jeg er rigtig glad for arla unikas sæson kefir. Kan jeg ikke få den, bruger jeg som regel kærnemælk.

Grøden kan varieres på en million forskellige måder. Jeg lave ofte tiramisu-udgaven. Der er noget dekadent over at starte dagen på den måde.

Ingredienser til overnight soak

Ingredienser

Grød

1 dl havregryn
2 spsk chiafrø
2 dl kefir, kærnemælk eller anden væske
1 tsk vaniljeekstrakt

Topping

Frugt, bær, peanutbutter, syltetøj, nødder, kærner, müsli. Kun fantasien sætter grænser.

Variationer

Tiramisu: erstat 1 dl kefir med 1 dl stærk kaffe, og drys toppen af grøden med kakaopulver lige inden du spiser den.

Gulerodskage: riv 1 dl gulerod og tilsæt til grøden sammen med 0,5 tsk kanel og en knivspids kardemomme.

 

vaniljeekstrakt til grød
vaniljeekstrakt i grød
Grød med vaniljeekstrakt
Overnight soak med vaniljeekstrakt

Instruktioner

Grød

  1. Bland alle ingredienser godt sammen 
  2. Stil på køl til næste dag, eller i mindst 4 timer.
  3. Inden servering røres grøden rundt og de valgte toppings tilføjes.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Billede af kagen cannelé

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Bananpandekage med frugt og vaniljeekstrakt

Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Bananpandekager er en nem og lækker måde at stille den søde tand på en lidt sundere måde. Perfekt til lidt selvforkælelse i januar, som ellers ofte står på gråvejr og slankekure.

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Billede af kagen cannelé

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.