Is-te med fersken og vanilje

Portioner:

6 personer

Tilberedelsestid:

Dag 1: 30 min. Dag 2: 15 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Drikkevare

Introduktion

Is-te med fersken og vanilje

Af Mette Ravn

Forfriskende is-te på en stegende hed dag! Masser af smag af gode sager. Jeg anbefaler at bruge vaniljen fra Indien, men du kan sagtens bruge en anden vanilje, eller du kan bruge zombeans (tomme vaniljestænger, hvor du har brugt kornene på noget andet).

Ingredienser til budding

Ingredienser

Ferskensirup

  • 800 gram modne ferskner
  • 400 gram vand
  • 200 gram sukker
  • 1-2 stænger vanilje (gerne indisk)

Fersken-te

  • 1000 ml vand
  • 10 gram god sort te med ferskensmag
Ingredienser til budding
Æggeblommer og sukker piskes
Fløde, mælk og vanilje
Budding til picnic

Instruktioner

Step 1 (Dag 1)

Koldbrygget ferskente

  • Bland te og koldt vand i et glas eller en kande med tætsluttende låg
  • Lad teen trække natten over
  • Vend eller ryst glasset et par gange undervejs
Step 2 (Dag 1)
  • Blanchér fersknerne ved at overhælde dem med kogende vand
    • Efter cirka et minut fiskes hver fersken op med en ske og skylles kort under den kolde hane
    • Skrællen er nu lige til at pille af
  • Skær fersknerne i skiver á ½ centimeters tykkelse
  • Læg skiverne i en gryde og tilsæt vand og sukker
  • Kog op under jævnlig omrøring og lad ferskenstykkerne koge ved middel varme i et kvarters tid
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt vaniljekorn og -stang
  • Kog endnu et kvarter under jævnlig omrøring indtil ferskenstykkerne er synligt kogt ud
  • Tag gryden af blusset og lad de udkogte ferskner køle 60-90 minutter med vaniljestangen i
  • Sigt først siruppen gennem en sigte med store huller for at sortere alt frugtkødet og vaniljestangen fra
  • Sigt den derefter gennem en sigte med mindre huller for at få så ren og klar en sirup som muligt
  • Hæld den færdige sirup på flaske med tætsluttende låg
  • Flæk evt. endnu en vaniljestang og lad den trække i den færdige sirup natten over
Step 3 (Dag 2)
  • Sigt tebladene fra din koldbryggede te
  • Fyld et højt glas med 7-8 isterninger
  • Tilsæt ferskensirup og ferskente: Prøv med ⅓ sirup og ⅔ te og justér efter smag og behag
  • Rør rundt og lad isterningerne køle den færdige iste et par minutter
  • Nyd din iste!

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Nytårskager med vanilje og passionsfrugt

Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker.
I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse – uden at det hele bare bliver sødt med sødt.

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Koldskål med masser af vanilje

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vanilje koldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank, får du smagen af sommer i en skål.
Desserten er reduceret til hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv ret fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.

Rislalamande

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.