Is-te med fersken og vanilje

Portioner:

6 personer

Tilberedelsestid:

Dag 1: 30 min. Dag 2: 15 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Drikkevare

Introduktion

Is-te med fersken og vanilje

Af Mette Ravn

Forfriskende is-te på en stegende hed dag! Masser af smag af gode sager. Jeg anbefaler at bruge vaniljen fra Indien, men du kan sagtens bruge en anden vanilje, eller du kan bruge zombeans (tomme vaniljestænger, hvor du har brugt kornene på noget andet).

Ingredienser til budding

Ingredienser

Ferskensirup

  • 800 gram modne ferskner
  • 400 gram vand
  • 200 gram sukker
  • 1-2 stænger vanilje (gerne indisk)

Fersken-te

  • 1000 ml vand
  • 10 gram god sort te med ferskensmag
Ingredienser til budding
Æggeblommer og sukker piskes
Fløde, mælk og vanilje
Budding til picnic

Instruktioner

Step 1 (Dag 1)

Koldbrygget ferskente

  • Bland te og koldt vand i et glas eller en kande med tætsluttende låg
  • Lad teen trække natten over
  • Vend eller ryst glasset et par gange undervejs
Step 2 (Dag 1)
  • Blanchér fersknerne ved at overhælde dem med kogende vand
    • Efter cirka et minut fiskes hver fersken op med en ske og skylles kort under den kolde hane
    • Skrællen er nu lige til at pille af
  • Skær fersknerne i skiver á ½ centimeters tykkelse
  • Læg skiverne i en gryde og tilsæt vand og sukker
  • Kog op under jævnlig omrøring og lad ferskenstykkerne koge ved middel varme i et kvarters tid
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt vaniljekorn og -stang
  • Kog endnu et kvarter under jævnlig omrøring indtil ferskenstykkerne er synligt kogt ud
  • Tag gryden af blusset og lad de udkogte ferskner køle 60-90 minutter med vaniljestangen i
  • Sigt først siruppen gennem en sigte med store huller for at sortere alt frugtkødet og vaniljestangen fra
  • Sigt den derefter gennem en sigte med mindre huller for at få så ren og klar en sirup som muligt
  • Hæld den færdige sirup på flaske med tætsluttende låg
  • Flæk evt. endnu en vaniljestang og lad den trække i den færdige sirup natten over
Step 3 (Dag 2)
  • Sigt tebladene fra din koldbryggede te
  • Fyld et højt glas med 7-8 isterninger
  • Tilsæt ferskensirup og ferskente: Prøv med ⅓ sirup og ⅔ te og justér efter smag og behag
  • Rør rundt og lad isterningerne køle den færdige iste et par minutter
  • Nyd din iste!

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Bananpandekage med frugt og vaniljeekstrakt

Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Bananpandekager er en nem og lækker måde at stille den søde tand på en lidt sundere måde. Perfekt til lidt selvforkælelse i januar, som ellers ofte står på gråvejr og slankekure.

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Billede af kagen cannelé

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.

Billede af kagen cannelé

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Trippel-vanilje nytårskage af Frederik Haun

Krystallerne fra givrée-vaniljen er rundhåndet drysset over kagen og giver små eksplosioner af vaniljesmag, når du får dem i munden. Bunden har fået smag fra skallen af en ugandavanilje, der trækker i brunet smør. Moussen er fyldt med tahitivanilje, og passionsgeléen har kornene fra ugandavaniljen, som giver det ellers meget syrlige et lag af varme.

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!