Is-te med fersken og vanilje

Portioner:

6 personer

Tilberedelsestid:

Dag 1: 30 min. Dag 2: 15 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Drikkevare

Introduktion

Is-te med fersken og vanilje

Af Mette Ravn

Forfriskende is-te på en stegende hed dag! Masser af smag af gode sager. Jeg anbefaler at bruge vaniljen fra Indien, men du kan sagtens bruge en anden vanilje, eller du kan bruge zombeans (tomme vaniljestænger, hvor du har brugt kornene på noget andet).

Ingredienser til budding

Ingredienser

Ferskensirup

  • 800 gram modne ferskner
  • 400 gram vand
  • 200 gram sukker
  • 1-2 stænger vanilje (gerne indisk)

Fersken-te

  • 1000 ml vand
  • 10 gram god sort te med ferskensmag
Ingredienser til budding
Æggeblommer og sukker piskes
Fløde, mælk og vanilje
Budding til picnic

Instruktioner

Step 1 (Dag 1)

Koldbrygget ferskente

  • Bland te og koldt vand i et glas eller en kande med tætsluttende låg
  • Lad teen trække natten over
  • Vend eller ryst glasset et par gange undervejs
Step 2 (Dag 1)
  • Blanchér fersknerne ved at overhælde dem med kogende vand
    • Efter cirka et minut fiskes hver fersken op med en ske og skylles kort under den kolde hane
    • Skrællen er nu lige til at pille af
  • Skær fersknerne i skiver á ½ centimeters tykkelse
  • Læg skiverne i en gryde og tilsæt vand og sukker
  • Kog op under jævnlig omrøring og lad ferskenstykkerne koge ved middel varme i et kvarters tid
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt vaniljekorn og -stang
  • Kog endnu et kvarter under jævnlig omrøring indtil ferskenstykkerne er synligt kogt ud
  • Tag gryden af blusset og lad de udkogte ferskner køle 60-90 minutter med vaniljestangen i
  • Sigt først siruppen gennem en sigte med store huller for at sortere alt frugtkødet og vaniljestangen fra
  • Sigt den derefter gennem en sigte med mindre huller for at få så ren og klar en sirup som muligt
  • Hæld den færdige sirup på flaske med tætsluttende låg
  • Flæk evt. endnu en vaniljestang og lad den trække i den færdige sirup natten over
Step 3 (Dag 2)
  • Sigt tebladene fra din koldbryggede te
  • Fyld et højt glas med 7-8 isterninger
  • Tilsæt ferskensirup og ferskente: Prøv med ⅓ sirup og ⅔ te og justér efter smag og behag
  • Rør rundt og lad isterningerne køle den færdige iste et par minutter
  • Nyd din iste!

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Indisk vanilje

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Varme indiske krydderier og skøn indisk vanilje.

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Vaniljemayonnaise til hummer

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...