Blommetrifli med indisk vanilje

Portioner:

6

Tilberedelsestid:

2 timer + trækketid

Sværhedsgrad:

Middel

Køkken:

Dessert
Introduktion

Om indiske krydderier og vanilje

By: Mette Ravn

Når Marie Frank bruger korianderfrø, sort peber, spidskommen, fennikel og stjerneanis i denne opskrift udfordrer hun vores opfattelse af, hvilke krydderier, der hører til i en dessert.

Resultatet er mindblowing!

Hvis man spørger hende, hvad den slags krydderier laver i hendes desserter, kommer svaret prompte: ‘Det er til blommerne! De giver en vanvittig dejlig smag, som ikke er savoury, men varme’, og hun fortsætter: ‘Jeg bruger også spidskommen i min æbletærte, og koriander er vidunderlig med bær’.

Marie forsikrer mig dog om, at desserten også smager godt, hvis man udelader de eksotiske smage.

 

Indisk trifli med vanilje

Ingredienser

Garam masala-syltede blommer 

  • 4-500g sveskeblommer
  • 200g sukker 
  • 2-3 spsk. hvidvinseddike
  • 100ml vand
  • 50ml rom
  • 4 grønne kardemomme
  • 2 tsk. hele korianderfrø
  • 1,5 tsk. sorte peberkorn
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. hel nellike
  • 1/4 tsk. fennikelfrø
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis 

 

Indisk vaniljecreme

 

Derudover

  • 12-15 ladyfingers
  • 100ml rom eller kaffelikør
  • 250ml piskefløde
  • Kakaopulver
vaniljecreme

Instruktioner

Step 1

Forvarm ovnen til 175 grader C og rist krydderierne i 5 minutter i et ildfast fad.

Step 2

Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene. Kog sukker, hvidvinseddike, vand og krydderier op og lad simre et par minutter. Kom blommerne ved og lad dem simre med i 10 minutter. Tilsæt rom og hæld blommer og lage på sterile glas.

Lad blommerne trække et par dage på køl.

Step 3 – vaniljecreme

Flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv. Kog vaniljekorn og -stang op med piskefløde og sødmælk, tag af varmen og lad trække en halv times tid.

Step 4

Rør imens sukker og maizena sammen i en skål og rør æggeblommerne i, til der ikke er flere klumper tilbage. Kog igen vaniljemælken op og hæld 1/3 i æggeblommerne, mens der piskes kraftigt. Hæld æggemassen tilbage i mælken og kog op under omrøring, til cremen tykner og bobler. Cremen skal være tyktflydende og blank. Smag til med et nip salt. Sigt over i en ren skål, læg et stykke husholdningsfilm direkte på cremen og sæt på køl en halv time.

Step 5 – anretning

Dræn syltelagen fra blommerne og fjern evt. krydderier fra blommerne.

Fordel ladyfingers i en stor serveringsskål eller 6 små portionsskåle. Dryp rom eller kaffelikør over ladyfingerne og anret blommer ovenpå.

Fordel vaniljecremen ovenpå blommerne, dæk skål eller skåle med husholdningsfilm og sæt på køl i et par timer til cremen har sat sig.

Step 6

Umiddelbart inden servering piskes fløden til blødt skum og lægges som en blød dyne over cremen. Drys med rigeligt kakaopulver og server.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Trippel-vanilje nytårskage af Frederik Haun

Krystallerne fra givrée-vaniljen er rundhåndet drysset over kagen og giver små eksplosioner af vaniljesmag, når du får dem i munden. Bunden har fået smag fra skallen af en ugandavanilje, der trækker i brunet smør. Moussen er fyldt med tahitivanilje, og passionsgeléen har kornene fra ugandavaniljen, som giver det ellers meget syrlige et lag af varme.

Billede af kagen cannelé

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...
Koldskål med masser af vanilje

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vanilje koldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank, får du smagen af sommer i en skål.
Desserten er reduceret til hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv ret fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.

Rødfisk i vaniljeolie

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger