Vaniljemayonnaise til skaldyr

Portioner:

2 personer

Tilberedelsestid:

30 min

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert
Introduktion

Vaniljemayonnaise til skaldyr

Af Søren Ehlers og Julie Matschafsky

Hummer i godt selskab

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme.

Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.

Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken. Se evt. vores bud på Aubergine curry med kokos og indisk vanilje.

Ingredienser til vaniljemayo

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 3/4 dl rapsolie eller solsikkeolie
  • 1/4 dl mandelolie
  • 1 dl risvineddike

 

  • Kornene fra 1 stang Tahiti vanilje
  • Saft af en halv citron
  • Sort peber
  • Salt
Ingredienser til vaniljemayo
Blender vaniljemayo
Vaniljemayonnaise
Hummer med vaniljemayo

Instruktioner

Step 1

Alle ingredienser puttes i et højt glas og blendes sammen med en stavblender. Start i bunden og bevæg langsomt stavblenderen op.

Step 2

Smag til med salt og evt ekstra syre fra citron. Mayonnaisen kan holde sig i fem dage i køleskabet.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Budding for to

Budding for to

I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne køkken og blæser dig omkuld med den bløde tekstur, milde udtryk og kraftfulde vaniljesmag.

Nordens svar på Panna cotta!

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.