Vaniljemayonnaise til skaldyr

Portioner:

2 personer

Tilberedelsestid:

30 min

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert
Introduktion

Vaniljemayonnaise til skaldyr

Af Søren Ehlers og Julie Matschafsky

Hummer i godt selskab

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme.

Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.

Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken. Se evt. vores bud på Aubergine curry med kokos og indisk vanilje.

Ingredienser til vaniljemayo

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 3/4 dl rapsolie eller solsikkeolie
  • 1/4 dl mandelolie
  • 1 dl risvineddike

 

  • Kornene fra 1 stang Tahiti vanilje
  • Saft af en halv citron
  • Sort peber
  • Salt
Ingredienser til vaniljemayo
Blender vaniljemayo
Vaniljemayonnaise
Hummer med vaniljemayo

Instruktioner

Step 1

Alle ingredienser puttes i et højt glas og blendes sammen med en stavblender. Start i bunden og bevæg langsomt stavblenderen op.

Step 2

Smag til med salt og evt ekstra syre fra citron. Mayonnaisen kan holde sig i fem dage i køleskabet.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Koldskål med masser af vanilje

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vanilje koldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank, får du smagen af sommer i en skål.
Desserten er reduceret til hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv ret fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Rebeccas dessertanretning fra Rising Star. Foto: WeDoCommunication

Rebeccas Siri Corbos Vinderopskrift

Rebecca vandt sin Rising Star-titel med netop denne opskrift, og vi har fået lov til at dele den her på siden! Rebeccas lækre mandelkager er nemme at lave og passer perfekt som en lille kage til eftermiddagskaffen, eller når der kommer gæster. Bager man dem i muslingeform, så er de også en fryd for øjet med de fine, brændte rillemønstrer. Mandelkagerne kan også laves glutenfri, let og uden problemer.

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.