Vaniljemayonnaise til skaldyr

Portioner:

2 personer

Tilberedelsestid:

30 min

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert
Introduktion

Vaniljemayonnaise til skaldyr

Af Søren Ehlers og Julie Matschafsky

Hummer i godt selskab

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme.

Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.

Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken. Se evt. vores bud på Aubergine curry med kokos og indisk vanilje.

Ingredienser til vaniljemayo

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 3/4 dl rapsolie eller solsikkeolie
  • 1/4 dl mandelolie
  • 1 dl risvineddike

 

  • Kornene fra 1 stang Tahiti vanilje
  • Saft af en halv citron
  • Sort peber
  • Salt
Ingredienser til vaniljemayo
Blender vaniljemayo
Vaniljemayonnaise
Hummer med vaniljemayo

Instruktioner

Step 1

Alle ingredienser puttes i et højt glas og blendes sammen med en stavblender. Start i bunden og bevæg langsomt stavblenderen op.

Step 2

Smag til med salt og evt ekstra syre fra citron. Mayonnaisen kan holde sig i fem dage i køleskabet.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger