Zombeans

Portioner:

Variable

Tilberedelsestid:

3 min

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Sødt

Introduktion

Zombeans

Af Julie Matschafsky

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?

Nedenfor finder du forslag til, hvordan du kan bruge de tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans. Og der er mange flere muligheder end bare at putte dem i sukker og bruge dem til vaniljekranse – kun fantasien sætter grænser.

Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.

På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.

Lad os få genbrugt de stænger!

Zombeanssamling

Ingredienser

  • En eller flere tomme vaniljestænger
  • Honning, eddike eller olie (oliven- eller anden olie)

 

vaniljeddike
Tomme vaniljestænger
vaniljehonning portræt
Zombeanssamling

Instruktioner

Step 1

Put de tomme vaniljestænger i olie / eddike / flydende honning

Step 2

Vent en uge, smag på det, hvis der ikke er afgivet nok smag, så vent en uge mere. Du kan også have lave din egen ‘kirkegård’, hvor du fylder i efterhånden som du bruger vaniljen.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Budding for to

Budding for to

I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne køkken og blæser dig omkuld med den bløde tekstur, milde udtryk og kraftfulde vaniljesmag.

Nordens svar på Panna cotta!

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Vaniljemayonnaise til hummer

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!