Zombeans

Portioner:

Variable

Tilberedelsestid:

3 min

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Sødt

Introduktion

Zombeans

Af Julie Matschafsky

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?

Nedenfor finder du forslag til, hvordan du kan bruge de tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans. Og der er mange flere muligheder end bare at putte dem i sukker og bruge dem til vaniljekranse – kun fantasien sætter grænser.

Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.

På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.

Lad os få genbrugt de stænger!

Zombeanssamling

Ingredienser

  • En eller flere tomme vaniljestænger
  • Honning, eddike eller olie (oliven- eller anden olie)

 

vaniljeddike
Tomme vaniljestænger
vaniljehonning portræt
Zombeanssamling

Instruktioner

Step 1

Put de tomme vaniljestænger i olie / eddike / flydende honning

Step 2

Vent en uge, smag på det, hvis der ikke er afgivet nok smag, så vent en uge mere. Du kan også have lave din egen ‘kirkegård’, hvor du fylder i efterhånden som du bruger vaniljen.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Rødfisk i vaniljeolie

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.