Rødfisk i vaniljeolie

Portioner:

4

Tilberedelsestid:

30 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Salt

Introduktion

Om vaniljeolie

Hvis man ikke har lavet olien, kan man skrabe korn ud af 1 cm vaniljestang og blande det med en god olivenolie.

Opskriften her er rettet mod tilberedning i en sousvide. Har man ikke sådan en, kan fiskes tilberedes indpakket (i bagepapir eller stanion) i ovnen ved 150 grader i 15 minutter.

Vaniljeolie

Ingredienser

  • 400 – 600 g fast lys fisk, fx red snapper
  • 2 spsk vaniljeinfuseret olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • et drys flagesalt

Vaniljeinfuseret olivenolie

Kan laves med ‘brugte’ vaniljestænger eller vaniljestænger, der er blevet lidt for tørre. God til dressinger og som smagsgiver i fiskeretter

Instruktioner

Step 1

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Step 2

Krydr fisken med friskkværnet peber og flagesalt

Step 3

Placer fisken i vacuumposen og tilsæt vaniljeolien. Forsejl posen.

Step 4

Put posen med fisken ned i det varme vand og lad den hygge sig der i ca 15 minutter.

Step 5

Tag fisken op, hæld overskydende væske fra og server straks med fx en salat og noget godt brød. Dryp evt nogle ekstra dråber vaniljeolie over fisken inden servering.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

Indisk vanilje

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Varme indiske krydderier og skøn indisk vanilje.

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Billede af kagen cannelé

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!