Rødfisk i vaniljeolie

Portioner:

4

Tilberedelsestid:

30 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Salt

Introduktion

Om vaniljeolie

Hvis man ikke har lavet olien, kan man skrabe korn ud af 1 cm vaniljestang og blande det med en god olivenolie.

Opskriften her er rettet mod tilberedning i en sousvide. Har man ikke sådan en, kan fiskes tilberedes indpakket (i bagepapir eller stanion) i ovnen ved 150 grader i 15 minutter.

Vaniljeolie

Ingredienser

  • 400 – 600 g fast lys fisk, fx red snapper
  • 2 spsk vaniljeinfuseret olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • et drys flagesalt

Vaniljeinfuseret olivenolie

Kan laves med ‘brugte’ vaniljestænger eller vaniljestænger, der er blevet lidt for tørre. God til dressinger og som smagsgiver i fiskeretter

Instruktioner

Step 1

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Step 2

Krydr fisken med friskkværnet peber og flagesalt

Step 3

Placer fisken i vacuumposen og tilsæt vaniljeolien. Forsejl posen.

Step 4

Put posen med fisken ned i det varme vand og lad den hygge sig der i ca 15 minutter.

Step 5

Tag fisken op, hæld overskydende væske fra og server straks med fx en salat og noget godt brød. Dryp evt nogle ekstra dråber vaniljeolie over fisken inden servering.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Rislalamande

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Ries syltede grønne tomater

Når sommeren lakker mod enden, og der stadig er masser af tomater på vej, er det tid til at sylte grønne tomater. Indrømmet, jeg gør det også tidligere på sommeren, for de grønne tomater kan noget i salater og sandwich. Ries tomater er særligt gode, fordi de bevarer deres sprødhed og bid. God fornøjelse!

Torben Bangs Othellolagkage

I anledning af den forestående dessertkonkurrence Lækkerier Prisen, hvor Torben Bang skal deltage, så deler jeg opskriften på Torbens vidunderlige Othellolagkage. Torben er en god ven af Mette og har flere gange hjulpet med opskrifter til både Bogen om Vanilje og hjemmesiden. Torben Bang er konditor med erfaring fra både ind- og udland. Han er garant for velsmag der, som han selv siger, er kalorierne værd – og Othellolagkagen er bestemt ingen undtagelse! God fornøjelse!

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Rislalamande

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

Rebeccas dessertanretning fra Rising Star. Foto: WeDoCommunication

Rebeccas Siri Corbos Vinderopskrift

Rebecca vandt sin Rising Star-titel med netop denne opskrift, og vi har fået lov til at dele den her på siden! Rebeccas lækre mandelkager er nemme at lave og passer perfekt som en lille kage til eftermiddagskaffen, eller når der kommer gæster. Bager man dem i muslingeform, så er de også en fryd for øjet med de fine, brændte rillemønstrer. Mandelkagerne kan også laves glutenfri, let og uden problemer.