Koldskål uden æg med masser af vanilje

Portioner:

2 personer

Tilberedelsestid:

30 min

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert

Introduktion

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Af Julie Matschafsky

Sommer, sommer og sol…

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vaniljekoldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank får du smagen af sommer i en skål.

Desserten er tilpasset hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.

Jeg kan godt lide at bruge vaniljecrumble som erstatning for de traditionelle kammerjunkere og derefter pynte med spiselige blomster, som giver retten den perfekte sommervibe.

I denne koldskål anvender jeg appelsinolie, men desserten går også godt i spænd med andre af Olivier & Co’s dejlige olier, såsom citron og bergamotte.

Du kan jo eksperimentere med de forskellige smagsvarianter i din næste koldskål.

Koldskål ingredienser

Ingredienser

  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl ymer
  • 1/2 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk fløde
  • 50 g sukker

 

Pynt og tilbehør

Kammerjunkere, bær og spiselige blomster

Revet citronskal til koldskål
Revet citron i vaniljekoldskål
Koldskål klar til at blive blended
Koldskål

Instruktioner

Step 1

Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskål ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Stil på køl.

Step 2

Blend koldkålen igennem lige inden servering. Server med dråber af olivenolie med smag, spiselige blomster, bær og kammerjunkere eller denne crumble.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Vaniljemayonnaise til hummer

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Rødfisk i vaniljeolie

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!