Koldskål uden æg med masser af vanilje

Portioner:

2 personer

Tilberedelsestid:

30 min

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert

Introduktion

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Af Julie Matschafsky

Sommer, sommer og sol…

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vaniljekoldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank får du smagen af sommer i en skål.

Desserten er tilpasset hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.

Jeg kan godt lide at bruge vaniljecrumble som erstatning for de traditionelle kammerjunkere og derefter pynte med spiselige blomster, som giver retten den perfekte sommervibe.

I denne koldskål anvender jeg appelsinolie, men desserten går også godt i spænd med andre af Olivier & Co’s dejlige olier, såsom citron og bergamotte.

Du kan jo eksperimentere med de forskellige smagsvarianter i din næste koldskål.

Koldskål ingredienser

Ingredienser

  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl ymer
  • 1/2 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk fløde
  • 50 g sukker

 

Pynt og tilbehør

Kammerjunkere, bær og spiselige blomster

Revet citronskal til koldskål
Revet citron i vaniljekoldskål
Koldskål klar til at blive blended
Koldskål

Instruktioner

Step 1

Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskål ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Stil på køl.

Step 2

Blend koldkålen igennem lige inden servering. Server med dråber af olivenolie med smag, spiselige blomster, bær og kammerjunkere eller denne crumble.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.

Budding for to

Budding for to

I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne køkken og blæser dig omkuld med den bløde tekstur, milde udtryk og kraftfulde vaniljesmag.

Nordens svar på Panna cotta!

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

Indisk vanilje

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Varme indiske krydderier og skøn indisk vanilje.

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.