Koldskål uden æg med masser af vanilje

Portioner:

2 personer

Tilberedelsestid:

30 min

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Dessert

Introduktion

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Af Julie Matschafsky

Sommer, sommer og sol…

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vaniljekoldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank får du smagen af sommer i en skål.

Desserten er tilpasset hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.

Jeg kan godt lide at bruge vaniljecrumble som erstatning for de traditionelle kammerjunkere og derefter pynte med spiselige blomster, som giver retten den perfekte sommervibe.

I denne koldskål anvender jeg appelsinolie, men desserten går også godt i spænd med andre af Olivier & Co’s dejlige olier, såsom citron og bergamotte.

Du kan jo eksperimentere med de forskellige smagsvarianter i din næste koldskål.

Koldskål ingredienser

Ingredienser

  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl ymer
  • 1/2 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk fløde
  • 50 g sukker

 

Pynt og tilbehør

Kammerjunkere, bær og spiselige blomster

Revet citronskal til koldskål
Revet citron i vaniljekoldskål
Koldskål klar til at blive blended
Koldskål

Instruktioner

Step 1

Koldskålen kan sagtens laves en dag i forvejen. Bland alle koldskål ingredienserne sammen i en skål. Blend godt med en stavblender, så koldskålen bliver dejlig luftig. Stil på køl.

Step 2

Blend koldkålen igennem lige inden servering. Server med dråber af olivenolie med smag, spiselige blomster, bær og kammerjunkere eller denne crumble.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Rislalamande

Risalamande med tahitivanilje

I denne opskrift giver Marie Frank grødrisene tre opkog i vand inden hun koger dem med mælk, fløde og vaniljestang. På den måde fjerner man en del af stivelsen og grøden bliver derfor mindre klistret og mere blød.

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

3 slags gammeldags fastelavnsboller. Foto: Mette Ravn

Gammeldags Fastelavnsboller – helt klassisk og med twists

Her får du opskriften på fastelavsboller som Mettes mormor lavede dem. Lav dem med en helt klassisk vaniljecreme eller prøv en af variationerne, som Mette har udviklet. Den eksotiske med rosenvand og pistacie eller den “snavsede” med bacon. Du kan også opgradere med en klat marcipan – eller hvad med lidt friske bær eller marmelade? Kun fantasien sætter grænser!