Nytårskager med passionsfrugt og vaniljemousse

Portioner:

6

Tilberedelsestid:

3 timer + tid til frys

Sværhedsgrad:

Middel

Køkken:

Dessert
Introduktion

Det sure med det søde

By: Mette Ravn

En kage skal være sød. Selvfølgelig skal den det, men smagene må ikke overdøves af sukker.
I denne moussekage kombineres den syrlige passionsfrugt med den bløde og søde vaniljemousse – uden at det hele bare bliver sødt med sødt.

Moussekagen skal forberedes dagen inden servering, og blot tages ud af fryseren et par timer inden den skal serveres.

Nytårskage med vaniljemousse

Ingredienser

Passionsfrugt-gelé 

 • 125 ml filtreret passionsfrugtsaft
 • 40 g sukker
 • 4 blade husblas
Tahiti vaniljemousse

 • 125 ml sødmælk
 • 450 ml piskefløde
 • 1 Tahiti vaniljestang
 • 100 g sukker
 • 140 g æggeblommer
 • 6 blade husblas
 • 1 spsk citronsaft
Mandelbunde 

 • 50 g mandelmel
 • 55 g hvedemel
 • 90 g sukker
 • 80 g æggeblommer
 • 200 g æggehvider
vaniljecreme

Instruktioner

Step 1

Begynd med at lave passionsfrugtsaften. Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Varm passionsfrugtsaft og sukker op til kogepunktet i en lille kasserolle og opløs husblasen i den varme saft. Hæld i små 3 cm silikonehalvkugleforme og frys til kuglerne er helt frosne.

Step 2

Lav kagebunden ved at røre mandelmel, hvedemel, sukker og æggeblommer sammen i en skål. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt i dejen. Smør dejen ud i 2 cm tykkelse på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 160 grader C varmluft i 8-12 minutter. Lad afkøle fuldstændig og stik så ud med en 8 cm kageudstikker.

Step 3

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.

Step 4

Kom 100 ml piskefløde, 125 ml sødmælk samt vaniljestang og -korn i en kasserolle og varm op til det ryger, men ikke koger. Rør æggeblommer og sukker sammen, og hæld den varme fløde over under kraftig omrøring. Kom tilbage i gryden og varm op under konstant omrøring, til cremen tykner og måler 85 grader C på et termometer. Vrid overskydende vand fra husblasen og rør i cremen. Hæld den varme creme i en skål, læg et stykke husholdningsfilm direkte på cremen og sæt på køl til den kun lige er lun, ca. 30 grader C.

Step 5

Fisk vaniljestangen op og pisk de resterende  350 ml piskefløde til blødt skum. Fold flødeskummet i cremen og kom i en sprøjtepose. Fyld seks 8 cm silikonehalvkugleforme halvt op med moussen og pres en frossen gelé-halvkugle i. Dæk med mousse og pres forsigtigt kagebundene ned mod moussen. Frys natten over.

Step 6

Vend moussekagerne ud på serveringstallerkener og lad optø et par timer i køleskabet. Pynt f.eks. med urter og spiselige blomster inden servering.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Fra bloggen

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Rødfisk i vaniljeolie

Klargør fisken. Dup den tør og fjern evt urenheder. Opvarm vandbad til 54 grader enten i sousvidekar eller i en stor gryde.

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

Koldskål med masser af vanilje

Koldskål uden æg med masser af vanilje

Min sommers højdepunkt nummer ét! En god gammeldags vanilje koldskål. Med den her opskrift fra Marie Frank, får du smagen af sommer i en skål.
Desserten er reduceret til hverdagsportioner til to personer. De små skåle med koldskål er jeg selv ret fan af, da man får lige præcis nok af de hvide gyldne dråber til at blive mæt.

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!