Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Portioner:

1 person

Tilberedelsestid:

5 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Morgenmad

Introduktion

Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Af Mette Ravn

Jeg laver de her pandekager til morgenmad flere gange om ugen, og jeg tror ikke jeg kan blive træt af dem. Jeg tilføjer som regel blåbær, for dem har jeg altid i fryseren, og topper med det jeg nu har i køkkenskuffen.

Det tager mindre end fem minutter at lave dem, så det er virkelig en go-to ret, også på travle morgener.

Vaniljeekstrakten er perfekt når det skal gå hurtigt, og bare et par dråber giver masser af smag. 

Ingredienser til bananpandekager

Ingredienser

Dej

En moden banan
2 æg
1 dl havregryn
0,5 tsk vaniljeekstrakt

lidt frosne blåbær

smør til stegning

Topping  

Frugt, bær, nødder, en god müsli, lidt honning…

Ingredienser til budding
Pandekage med vaniljeekstrakt
Bananpandekager med blåbær og valnødder
Bananpandekager

Instruktioner

Bananpandekage

  1. Put banan, æg, havregryn og vaniljeekstrakt i en skål.
  2. Blend det til ensartet.
  3. Smelt en klat smør på panden.
  4. Hæld dejen ud på panden og skru ned til medium varme.
  5. Tilsæt blåbær (eller hvad du har lyst til).
  6. Når pandekagen er færdigbagt på den ene side, vendes den og steger færdig på den anden side. Den kan godt være lidt skrøbelig, så brug en stor paletkniv.
  7. Vend over på en tallerken, pynt med det du har lyst til, og spis straks.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Karen Blixens Madeleines

Madeleines er skønne små kager som er perfekte til en kop te, når man trænger til en pause og drømme sig væk. Jeg kan se Karen Blixen nyde dem i selskab med Dennys i skyggen under et træ med udsigt til Ngong Hills.

grød med ekstrakt

Overnight grød med vaniljeekstrakt

Det bliver næsten ikke nemmere end en overnight-grød. Det er en lækker og smagfuld selvforkælelse i hverdagen. Prøv den som den er eller tilpas den med frisk frugt, bær eller lidt marmelade.

Billede af kagen cannelé

Vaniljeis med vanilje fra Uganda

Ugandavanilje er af sorten planifolia. I denne opskrift får vaniljen lov til at trække i mælken i et døgn, hvilket bringer alle smagsnuancerne frem.

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Trippel-vanilje nytårskage af Frederik Haun

Krystallerne fra givrée-vaniljen er rundhåndet drysset over kagen og giver små eksplosioner af vaniljesmag, når du får dem i munden. Bunden har fået smag fra skallen af en ugandavanilje, der trækker i brunet smør. Moussen er fyldt med tahitivanilje, og passionsgeléen har kornene fra ugandavaniljen, som giver det ellers meget syrlige et lag af varme.