Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Portioner:

1 person

Tilberedelsestid:

5 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Morgenmad

Introduktion

Bananpandekager med vaniljeekstrakt

Af Mette Ravn

Jeg laver de her pandekager til morgenmad flere gange om ugen, og jeg tror ikke jeg kan blive træt af dem. Jeg tilføjer som regel blåbær, for dem har jeg altid i fryseren, og topper med det jeg nu har i køkkenskuffen.

Det tager mindre end fem minutter at lave dem, så det er virkelig en go-to ret, også på travle morgener.

Vaniljeekstrakten er perfekt når det skal gå hurtigt, og bare et par dråber giver masser af smag. 

Ingredienser til bananpandekager

Ingredienser

Dej

En moden banan
2 æg
1 dl havregryn
0,5 tsk vaniljeekstrakt

lidt frosne blåbær

smør til stegning

Topping  

Frugt, bær, nødder, en god müsli, lidt honning…

Ingredienser til budding
Pandekage med vaniljeekstrakt
Bananpandekager med blåbær og valnødder
Bananpandekager

Instruktioner

Bananpandekage

  1. Put banan, æg, havregryn og vaniljeekstrakt i en skål.
  2. Blend det til ensartet.
  3. Smelt en klat smør på panden.
  4. Hæld dejen ud på panden og skru ned til medium varme.
  5. Tilsæt blåbær (eller hvad du har lyst til).
  6. Når pandekagen er færdigbagt på den ene side, vendes den og steger færdig på den anden side. Den kan godt være lidt skrøbelig, så brug en stor paletkniv.
  7. Vend over på en tallerken, pynt med det du har lyst til, og spis straks.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Brioche med bagte rabarber og vanilje

Er det en tærte? Eller er det en fastalavnsbolle? Jeg tror det er et lykkeligt ægteskab mellem de to. Det søde og bløde får lidt pow-wow af de syrlige rabarber. Opskriften er ikke svær, men den tager lidt tid. Det gør gode ting tit 🙂

Indisk vanilje

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Varme indiske krydderier og skøn indisk vanilje.

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.

Kirsebærsauce med solbær

Hvad nu hvis kirsebærsaucen ikke blot bugner af de forventede mørkerøde bær, men samtidig favnes af noget andet?
En julesauce med besked derude fra, at det lysner dag for dag.
Prøv den!

Vaniljemayonnaise til hummer

Vaniljemayonnaise til skaldyr

I denne lækre kombination af hummer og vanilje overrasker Sergio Agut vores sanser med impulser fra det salte hav og vaniljens velkendte sødme. Der sker noget interessant og uventet, når man spiller vaniljen op imod lys fisk og skaldyr. Fusionen bringer simpelthen det bedste frem i begge de ekstravagante råvarer.
Denne opskrift er bare én af mange opskrifter, der bruger den søde smag fra vaniljen i en kombination med det salte køkken.

Vaniljecreme

En klassisk vaniljecreme er en god at have i sit arsenal, når man skal lave desserter. Her får du Torben Bangs opskrift på en lækker, fløjlsblød vaniljecreme – den passer perfekt til for eksempel en Othellolagkage.