Vaniljecreme

Portioner:

1 portion

Tilberedelsestid:

30 minutter

Sværhedsgrad:

Nem

Køkken:

Sødt

Introduktion

Vaniljecreme

En klassisk vaniljecreme er en god at have i sit arsenal, når man skal lave desserter. Her får du Torben Bangs opskrift på en lækker, fløjlsblød vaniljecreme – den passer perfekt til Othellolagkagen.

Du kan variere smagen i din vaniljecreme ved at udskifte typen af vanilje. Tahitivaniljen giver fyldig smag, som spiller godt op imod friskhed fra f.eks. bær, men prøv den også med ugandavanilje for en letttere vaniljesmag.

Vaniljecreme koges op under omrøring.

Ingredienser

Vaniljecreme

1 stang (tahiti)vanilje
4 dl sødmælk
1 dl piskefløde
65 g sukker
45 g majsstivelse (maizena)
40 g pasteuriserede æggeblommer
2½ dl piskefløde (til flødeskum)

Instruktioner

Fremgangsmåde

  • Skær vaniljestangen igennem, skrab vaniljekornene ud, og put dem  i en gryde sammen med mælken og stængerne. Varm mælken op over middel varme.
  • Bland sukker, majsstivelse, æggeblommer og fløde sammen i en skål med et piskeris, så det er helt ensartet.
  • Når mælken er på kogepunktet, piskes æggeblandingen i den varme mælk.
  • Lad cremen koge i et par minutter under konstant piskning.
  • Hæld den herefter over i en skål, læg varmebestandig film over.
  • Stil den koldt i ca. 1 time.
  • Pisk fløde til skum.
  • Fjern vaniljestangen, og pisk den kolde vaniljecreme sammen til en ensartet masse.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Billede af kagen cannelé

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...
Indisk vanilje

Aubergine curry med kokos og indisk vanilje

Varme indiske krydderier og skøn indisk vanilje.

3 slags gammeldags fastelavnsboller. Foto: Mette Ravn

Gammeldags Fastelavnsboller – helt klassisk og med twists

Her får du opskriften på fastelavsboller som Mettes mormor lavede dem. Lav dem med en helt klassisk vaniljecreme eller prøv en af variationerne, som Mette har udviklet. Den eksotiske med rosenvand og pistacie eller den “snavsede” med bacon. Du kan også opgradere med en klat marcipan – eller hvad med lidt friske bær eller marmelade? Kun fantasien sætter grænser!

Karen Blixens Høje Souffléer

Souffléer er ikke nemme, men når de lykkes er de alt besværet værd. De kan varieres på tusinde måder, så find din egen signatursmag. Jeg forestiller mig, at souffléer har været serveret til middagsselskaber i Karen Blixens spisestue, mens store tanker og vilde historier er blevet delt. Hvem der dog havde været der!

Budding for to

Budding for to

I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne køkken og blæser dig omkuld med den bløde tekstur, milde udtryk og kraftfulde vaniljesmag.

Nordens svar på Panna cotta!

blomkål med brunet vaniljesmør

Blomkålssteg med brunet vaniljesmør og hasselnødder

Marie Frank har skabt en ret med blomkål og vanilje, hvor vaniljen fra Uganda får lov til at udfolde sig i det salte køkken.