Vaniljecreme
Portioner:
1 portionTilberedelsestid:
30 minutterSværhedsgrad:
NemKøkken:
SødtIntroduktion
Vaniljecreme
En klassisk vaniljecreme er en god at have i sit arsenal, når man skal lave desserter. Her får du Torben Bangs opskrift på en lækker, fløjlsblød vaniljecreme – den passer perfekt til Othellolagkagen.
Du kan variere smagen i din vaniljecreme ved at udskifte typen af vanilje. Tahitivaniljen giver fyldig smag, som spiller godt op imod friskhed fra f.eks. bær, men prøv den også med ugandavanilje for en letttere vaniljesmag.

Ingredienser
Vaniljecreme
1 stang (tahiti)vanilje
4 dl sødmælk
1 dl piskefløde
65 g sukker
45 g majsstivelse (maizena)
40 g pasteuriserede æggeblommer
2½ dl piskefløde (til flødeskum)
Instruktioner
Fremgangsmåde
- Skær vaniljestangen igennem, skrab vaniljekornene ud, og put dem i en gryde sammen med mælken og stængerne. Varm mælken op over middel varme.
- Bland sukker, majsstivelse, æggeblommer og fløde sammen i en skål med et piskeris, så det er helt ensartet.
- Når mælken er på kogepunktet, piskes æggeblandingen i den varme mælk.
- Lad cremen koge i et par minutter under konstant piskning.
- Hæld den herefter over i en skål, læg varmebestandig film over.
- Stil den koldt i ca. 1 time.
- Pisk fløde til skum.
- Fjern vaniljestangen, og pisk den kolde vaniljecreme sammen til en ensartet masse.
- Vend forsigtigt flødeskummet i.
Feedback og forslag
Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.
Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.
0 kommentarer