Budding for to

Portioner:

2 personer

Tilberedelsestid:

1 time + 6 timer på køl

Sværhedsgrad:

Middel

Køkken:

Dessert

Introduktion

Budding for to

Af Julie Matschafsky

Hvornår har du sidst spist budding? De fleste vil nok sige, at det ikke er tit, man bliver budt på en budding. Men hvorfor ikke?

I denne opskrift inspireret af Marie Holm byder vi buddingen velkommen til det moderne køkken og blæser dig omkuld med blød tekstur, mildt udtryk og kraftfuld vaniljesmag.

Nordens svar på Panna cotta!

Hvis du efter den her opskrift kan kalde dig selv for buddingelsker, skulle du kigge forbi Marie Holms buddingopskrifter i hendes bog Budding & andre dirrende desserter.

Opskriften er skaleret til to personer. Jeg lavede den i små glas og tog dem med på, hvad der blev, en rigtig forårskold picnic.

Ingredienser til budding

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 0,85 dl piskefløde
  • 1,15 dl sødmælk
  • 45 g sukker

Tip: Hæld mælk og fløde op i det samme målebæger og gå efter 2 dl i alt, så gør det ikke så meget, hvis du ikke rammer de små mængder præcist.

  • Korn af 1/2 stang Tahitivanilje
  • 2 små æggeblommer
  • 0,85 dl piskefløde

Pynt og tilbehør

Buddingen er fin alene, men du kan pifte den op med syltede bær og spiselige blomster.

Ingredienser til budding
Æggeblommer og sukker piskes
Fløde, mælk og vanilje
Budding til picnic

Instruktioner

Step 1

Læg husblassen i blød i en stor skål vand.

Step 2

Hæld fløde, mælk og halvdelen af sukkeret i en tykbundet gryde sammen med udskrabede vaniljekorn og vaniljestænger. Varm det op ved svag varme til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad vanilje og mælkefløde trække under låg i 10-15 minutter.

Step 3

Pisk æggeblommer og det resterende sukker let sammen i en skål.

Step 4

Varm igen den vaniljeparfumerede mælkefløde op til lige under kogepunktet og hæld den hede fløde i æggesukkerblandingen under hektisk piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm stille og roligt op ved lav varme og under omrøring, til den når en temperatur på 82-85 grader. Den må IKKE koge, men skal lige op og tykne til tyndt cremestadie.

Step 5

Tag gryden af blusset. Hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra og smid husblassen i den varme creme. Rør rundt til husblassen er helt smeltet.

Step 6

Hæld cremen gennem en sigte ned i en skål og lad den køle en smule, inden du sætter den i køleskabet. Den skal blive kold og stivne lidt i kanten. Det tager 1-2 timer.

Step 7

Pisk fløden til blødt skum og vend den i den afkøldede creme – start med en smule, som du giver nogle gode bank, så du får et homogent mix. Derefter kan du vende resten af skummet nænsomt i.

Step 8

Hæld buddingen i en (eller flere) passende form(e), som du forinden har skyllet i koldt vand. Sæt i køleskab til den er helt stiv – det tager ca 6 timer eller natten over. Før du vender buddingen ud, kan du med fordel sætte formen i varmt vand i fem sekunder for at løsne buddingen.

Feedback og forslag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den.

Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

Fra bloggen

Vaniljehonning

Zombeans

Brugte vaniljestænger – hvad gør jeg med dem?
De her opskrifter er mine egne tips og tricks til, hvad du kan lave på tomme vaniljestænger, som jeg kalder Zombeans.
Når du har tømt din vaniljestang for vaniljekorn, så lad endelig være med at smide resterne ud. Der gemmer sig nemlig stadig smag i de ellers døde stænger. Faktisk dannes den gode smag i skallen, som ligesom kornene er smagsgivere.
På den måde får du mest ud af den kostbare vaniljestang og undgår at smide den ellers brugbare stang væk, før den er brugt færdig.
Lad os få genbrugt de stænger!

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

Indisk vaniljetrifli

Blommetrifli med indisk vanilje

Endnu en opskrift fra Maries hånd. Den indiske vanilje kommer helt til sin ret sammen med blommerne og de eksotiske krydderier.

Creme Anglaise

Universel vaniljesauce der kan bruges til is, tilbehør eller grundelement til buddinger

Is-te med fersken og vanilje

Jeg har aldrig rigtig været fan af iste fra supermarkedskøleren. Den her version kunne jeg derimod drikke dagen lang.

Cannelé med vanilje fra Ile de la Réunion

Introduktion Om canneléAf: Mette Ravn Hvad er der med de der cannelé? Er det ikke bare en bøvlet fransk kage af tynd pandekagedej, som tror, den er en rigtig kage? Jo, men den smager altså helt fantastisk. Denne opskrift har Marie Frank tilpasset danske råvarer, så...