Creme Anglaise

Portioner:

4

Tilberedelsestid:

30 min

Sværhedsgrad:

Nemt

Køkken:

Sødt

Introduktion

Om crème anglaise

By: Mette Ravn

 

Crème anglaise er én af grundelementerne i det søde køkken. Den kan bruges som den er, og hældes over bær, chokoladekage eller frugttærter. Eller den kan fryses ned, alene eller i selskab med en anden smagsgiver i form af en lækker, cremet is. 

Crème anglaise indeholder kun fire (fem) ingredienser: mælk (evt fløde), æggeblommer, sukker og vanilje.

 

 

 

Ingredienser

  • 250ml piskefløde 
  • 250ml sødmælk
  • 1 tahiti vaniljestang
  • 50g sukker 
  • 5 æggeblommer
  • Godt nip salt 

Hvis du ikke har en tahitivaniljestang, kan en anden vaniljestang sagtens bruges. Bruger du for eksempel vaniljen fra Costa Rica, giver det en anden dyb og mindre floral smag, som jeg synes passer godt til desserter med nødder.

Instruktioner

Step 1

Kom piskefløde, sødmælk og vaniljestang og -korn i en tykbundet kasserolle og varm op over middel varme til ca. 80 grader C. Sluk for varmen og lad massen trække 15 minutter. 

Step 2

Pisk imens æggeblommer med sukkeret til en lys og meget luftig æggesnaps.

Step 3

Fisk vaniljestangen op og læg den til side, varm mælken op igen til ca. 80 grader C og hæld halvdelen i æggesnapsen under kraftig piskning. Hæld æggemassen tilbage i kasserollen og varm op til 85 grader C over svag varme, mens du konstant rører i cremen. Tag straks cremen af varmen og hæld den i en skål.

Step 4

Kom vaniljestangen tilbage i cremen, læg et stykke husholdningsfilm direkte på overfladen af cremen og sæt på køl til cremen er iskold.

Feedback og forslag

Har du prøvet opskriften, så skriv til mig og fortæl hvad du synes om den. 

Hvilke opskrifter skal vi have her på siden? Skriv dine ønsker, og hvis du har en fantastisk opskrift, som du gerne vil dele, så send den til mig. Bruger vi din opskrift her på siden, sender jeg dig en vaniljestang som tak.

Kontakt Mette Ravn Vanilje

Adresse

Horserødvej 17
2100 København Ø

Telefon

+45 4128 1002